Cele mai citite
 


Un serviciu unic de ambulanţă pentru Bucureşti şi Ilfov
sâmbătă, 12 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Serviciul de Ambulanţă al Municipiului Bucureşti s-a unit cu Serviciul de Ambulanţă al judeţului Ilfov, printr-o hotărârea de guvern aprobată în şedinţa de joi a Executivului.
Subsecretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat, a explicat că această măsură a fost luată pentru o finanţare mai bună şi pentru accesul pacienţilor din Ilfov şi Bucureşti la ambele servicii.
În total vor fi 19 substaţii, în Ilfov 13, iar în Bucureşti 6. Toate vor fi dirijate de un singur dispecerat, iar pentru un caz de urgenţă - fie că este în Ilfov, fie că este în Bucureşti - va pleca cel mai apropiat echipaj şi nu vor mai fi cazuri în care un pacient din Ilfov sau din Bucureşti să fie refuzat pentru că nu se puteau face decontările între cele două Case de Asigurări de Sănătate (CAS).
În continuare cofinanţarea va fi făcută pentru Ilfov de CAS Ilfov, iar pentru Bucureşti de CAS Bucureşti şi amândouă vor beneficia şi de finanţare de la Ministerul Sănătăţii.
Secretarul de stat a precizat că hotărârea va intra în vigoare de îndată ce va fi publicată în Monitorul Oficial şi timp de 60 de zile se va pune la punct organizarea tehnică.
În ceea ce priveşte conducerea serviciului, aceasta va fi asigurată de un manager şi un Consiliu interimar până la desfăşurarea concursului de organizare a posturilor.
La rândul său, dr. Cristian Grasu, managerul Serviciului de Ambulanţă Ilfov, a spus că este benefică această schimbare întrucât va reglementa problema accesului pacienţilor din Ilfov şi Bucureşti la Servicul de Ambulanţă, va asigura o finanţare mai bună, precum şi reducerea timpului de ajungere la caz.
Personalul va rămâne pe posturile pe care le ocupă, a precizat dr. Raed Arafat, amintind că este încă nevoie de personal la Servicul de Ambulanţă.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Raed Arafat: Serviciile de ambulanţă, dotate în 2013 cu aproape 200 de autospeciale Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii (MS) Raed Arafat a declarat, miercuri, la Constanţa, că serviciile judeţene de ambulanţă sunt dotate pe parcursul anului 2013 cu aproape 200 de autospeciale, după ce anul trecut acestora le-au fost distribuite 53 de maşini.
Dr. Raed Arafat: Ambulanţa va primi anul acesta peste 150 de maşini noi Ambulanţa va primi anul acesta prin programul multianual de mentenanţă peste 150 de maşini noi, care le vor înlocui pe cele vechi, programul mergând în paralel cu cel de dotări pentru intervenţii la accidente colective, a declarat marţi pentru AGERPRES secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Raed...
Raed Arafat: Serviciile judeţene de ambulanţă nu de desfiinţează, va fi comandă unică, pentru un mod de lucru integrat Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat a declarat vineri, la Târgu Mureş, că prin regionalizarea serviciilor de ambulanţă de la nivelul ţării, serviciile judeţene nu vor fi desfiinţate, însă va fi gândită o comandă unică pentru a exista un mod de lucru integrat.
Dâmboviţa: Dispecerat integrat al ISU şi Ambulanţă, inaugurat în prezenţa secretarului de stat Raed Arafat Dispeceratul integrat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dâmboviţa şi al Serviciului de Ambulanţă Judeţean a fost inaugurat, joi, la Târgovişte, în prezenţa secretarului de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat.
Sălaj: Dispecerat medical integrat Ambulanţă - ISU, la Zalău Cel de-al patrulea dispecerat medical integrat pilot la nivel naţional, ce reuneşte Serviciul de Ambulanţă Judeţean şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), a fost inaugurat, vineri, la Zalău, în prezenţa subsecretarului de stat din Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat, şi a oficialităţilor...
Raed Arafat: Asistenţa medicală de urgenţă este bine reglementată Bucureşti, 24 mai /Agerpres/ - Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii dr. Raed Arafat afirmă că, în prezent, legislaţia permite existenţa unui sistem privat în asistenţa medicală de urgenţă sub o formă bine reglementată.