Cele mai citite
 


10% din medici s-au vaccinat împotriva gripei noi
sâmbătă, 12 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproximativ 10% din angajaţii de la Spitalul Judeţean Satu Mare au acceptat să-şi facă vaccinul împotriva gripei noi, medicii temându-se de reacţiile adverse.
Medicul epidemiolog Anna-Maria Aracs Szigeti a declarat, vineri, că s-au vaccinat 122 din cei 1.400 de angajaţi ai unităţii spitaliceşti, dintre imunizaţi, 90% fiind medici.
'Personalul are reţineri asupra vaccinului, se teme de reacţiile adverse. Oamenii sunt prost informaţi despre acest vaccin. Eu m-am vaccinat şi nu am nicio reacţie adversă. De luni începem din nou campania, trebuie să ne facem aceste vaccinuri pentru că astfel riscul de răspândire a bolii este mai mic. Încercăm să le explicăm acest lucru medicilor', a declarat medicul epidemiolog.
În prima fază, Direcţia de Sănătate Publică Satu Mare a comandat 12.000 de doze de vaccin împotriva virusului A/H1N1, campania de vaccinare începând cu cadre ale Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Administraţiei şi Internelor.
În judeţul Satu Mare a fost confirmat un singur caz de infestare cu A/H1N1, fiind vorba de un şofer de tir care a contractat virusului în străinătate.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Hunedoara: Aproape 30.000 de persoane s-au vaccinat împotriva gripei noi De la începutul acestui an, aproape 30.000 de hunedoreni s-au vaccinat împotriva gripei noi, potrivit datelor centralizate, marţi, de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara.
Gorj: Încă 10.000 de doze de vaccin anti A/H1N1 solicitate de DSP Cele aproximativ 20.000 de doze de vaccin împotriva virusului A/H1N1 existente în stocul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj au fost epuizate odată cu distribuirea acestora către medicii de familie din judeţ, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Elena Piţian.
Satu Mare: Doat o sută de sătmăreni s-au vaccinat împotriva gripei noi Doar o sută de sătmăreni s-au vaccinat împotriva gripei noi de la demararea programului de vaccinare, de la începutul lunii decembrie.
Guvernul a decis dublarea numărului de doze de vaccin împotriva virusului A/H1N1 Primul-ministru interimar Emil Boc a anunţat, miercuri seară, că Executivul a decis dublarea numărului de doze de vaccin care vor fi produse de Institutul Cantacuzino din Bucureşti, de la 5 milioane de doze la 10 milioane, pentru populaţia peste 15 ani, şi achiziţionarea de 500
Satu Mare: Mai puţine doze de vaccin antigripal Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Satu Mare a solicitat în acest an Ministerului Sănătăţii distribuirea a peste 40.000 de doze de vaccin antigripal, cu aproape 15.000 mai puţin decât anul trecut.
Tulcea: Noi doze de vaccin antigripal primite de Direcţia de Sănătate Publică Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Tulcea a început să distribuie un nou lot de 10.000 de doze de vaccin primite din partea Ministerului Sănătăţii.