Cele mai citite
 


Unul din şase americani s-a îmbolnăvit de gripă porcină (CDC)
sâmbătă, 12 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Oficiali din sistemul sanitar american estimează că aproape 50 de milioane de americani au contractat la un moment dat gripa porcină, circa 10.000 dintre aceste persoane pierzându-şi viaţa, relatează joi AP.
Conform noilor estimări de joi ale Centrului pentru controlul şi prevenirea bolilor (CDC), circa unul din şase americani s-a îmbolnăvit de gripa A/H1N1.

De asemenea, CDC mai estimează că 200.000 de persoane au fost spitalizate de la descoperirea virusului, respectiv în intervalul de timp dintre luna aprilie şi jumătatea lunii noiembrie. De obicei, precizează agenţia, acesta este numărul persoanelor spitalizate în întreg sezonul gripei.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
(Corespondenţă) Cazuri de gripă A/H1N1 la graniţa României (presa bulgară) Sofia, 23 ian - Corespondentul Agerpres, Ivan Radev, transmite: Două cazuri de gripă de tip California, A/H1N1, au fost confirmate în oraşul bulgar Ruse, situat la graniţa cu România, scrie miercuri cotidianul sofiot Monitor.
Rusia: 14 persoane au murit de gripa A/H1N1 În Rusia, peste 3.000 de persoane s-au îmbolnăvit de gripa A/H1N1 şi 14 dintre acestea au decedat, a anunţat marţi ministrul adjunct rus al sănătăţii, Veronika Skvorţova, potrivit Interfax.
Gripa porcină: 4.379 contaminări în 29 state, 49 decese Geneva, 13 mai /Agerpres/ - Numărul persoanelor contaminate cu virusul hibrid A (H1N1) este de 4.379 în 29 de state, în timp ce numărul celor decedate a ajuns la 49, a anunţat duminică Organizaţia Mondială a Sănătăţii, în cel mai recent bilanţ, citat de AFP.
Comitet de criză la Ministerul Sănătăţii pentru gripa A/H1N1 Comitetul de coordonare al Ministerului Sănătăţii pentru gripa nouă se reuneşte luni pentru a analiza măsurile ce se impun pentru prevenirea răspândirii virusului A/H1N1, în contextul evoluţiilor din ultimele zile.
Gripa porcină: OMS nu cunoaşte gradul de gravitate al pandemiei Geneva, 4 mai /Agerpres/ - Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) nu cunoaşte gradul de gravitate al pandemiei de gripă A (H1N1), a declarat sâmbătă un responsabil al organizaţiei, care a estimat că evoluţia situaţiei din Europa din următoarele zile va fi determinantă în acest sens - informează AFP.
Franks: Niciun membru al delegaţiei FMI nu a avut probleme cu gripa porcină Niciun membru al delegaţiei Fondului Monetar Internaţional /FMI/ în România nu a avut până acum probleme cu gripa porcină, a declarat miercuri şeful Misiunii FMI, Jeffrey Franks.