Cele mai citite
 


Galaţi: Şeful ISJ s-a vaccinat cu public
sâmbătă, 12 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Galaţi, Doruleţ Resmeriţă, s-a vaccinat împotriva virusului A/H1N1 vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, pentru a?da?un exemplu elevilor şi profesorilor, care nu se înghesuie la campania de vaccinare.
'Vrem să sensibilizăm opinia publică din şcoală, să înţeleagă că pentru a preveni îmbolnăvirea cu gripa nouă trebuie să ne vaccinăm. Fiind o campanie de vaccinare, trebuie să ne acordăm la ea. Din păcate, organizarea campaniei de vaccinare s-a făcut în pripă, altfel, acum nu mai trebuia să facem campanie de promovare' - a declarat Resmeriţă.
Inspectorul şcolar general a precizat că dintre cele 91 de cazuri de îmbolnăviri cu A/H1N1 din judeţul Galaţi, 40 au fost în şcoli.
Resmeriţă a mai spus că de la declanşarea campaniei de vaccinare doar 190 de elevi dintre cei peste 18.000 mai mari de 16 ani s-au vaccinat.
'Guvernul a declarat că este campanie naţională de vaccinare pentru stoparea epidemiei, nu campanie opţională, ca urmare vaccinul trebuie făcut. Nu spune nimeni că este obligatoriu. Părinţii care nu vor ca fiii sau fiicele lor să fie vaccinaţi vor trebui să dea declaraţie pe proprie răspundere' - a susţinut Resmeriţă.
Conform precizărilor Guvernului, toţi elevii cu vârste de la 16 ani în sus ar urma să fie vaccinaţi în perioada imediat următoare.
La sosirea dozelor de vaccin, conducerea ISJ a declarat că nu-şi va asuma răspunderea ca injectarea acestora să se facă în clase, ci la cabinetele medicilor de familie şi la cabinetele şcolare, deoarece numai aici elevii pot fi supravegheaţi cum trebuie şi pot primi ajutor de specialitate în caz că apar reacţii neprevăzute, deşi secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Adrian Streinu Cercel a comunicat că şcolile trebuie să-şi asume campania de vaccinare.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Galaţi: Doar 13.000 de doze de vaccin antigripal dintre cele peste 70.000 necesare au ajuns în judeţ Ministerul Sănătăţii a distribuit pentru judeţul Galaţi doar 13.000 de doze de vaccin antigripal dintre cele peste 70.000 necesare pentru campania de vaccinare gratuită din acest sezon, a anunţat, marţi, şeful Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică Galaţi, Valentin Boldea.
Galaţi: Medicii nu se înghesuie să se vaccineze împotriva virusului A/H1N1 Primele doze de vaccin împotriva virusului A/H1N1 au început să fie administrate încă de miercuri la Galaţi, dar procedura de vaccinare se desfăşoară cu greutate, a anunţat, joi, şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Galaţi, dr. Valentin Boldea.
Galaţi: Campania de vaccinare antigripală stagnează Galaţi, 1dec/Agerpres/- Campania de vaccinare antigripală stagnează în judeţul Galaţi, după ce cele peste 6.400 doze de vaccin antigripal achiziţionate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi pentru actualul sezon rece au fost epuizate, iar solicitarea de suplimentare a acestora, aprobată de Ministerul...
Galaţi: A început campania de vaccinare antigripală gratuită la nivelul judeţului Campania de vaccinare antigripală gratuită a început la nivelul judeţului Galaţi, iar din cele aproximativ 11.000 de doze de vaccin antigripal primite de Direcţia de Sănătate Publică (DSP), fiecare medic de familie a primit câte 30 de doze.
Galaţi: Direcţia de Sănătate Publică a primit aproape 11.000 de doze de vaccin antigripal Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Galaţi a primit 10.830 de doze de vaccin antigripal din import pentru campania de vaccinare gratuită derulată de Ministerul Sănătăţii, a anunţat miercuri, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Liliana Iordăchescu.
Vaccinarea a fost extinsă la persoanele peste 16 ani Ministerul Sănătăţii a extins, începând de luni, campania de vaccinare a populaţiei împotriva virusului A/H1N1, a anunţat prof. dr. Adrian Streinu Cercel, marţi, într-o conferinţă de presă.