Cele mai citite
 


Tulcea: Campania de vaccinare continuă în şcoli
sâmbătă, 12 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Autoritatea de Sănătate Publică (ASP) din Tulcea va continua activitatea de vaccinare în unităţile de învăţământ, chiar dacă elevii au intrat vineri în vacanţă.
'Deşi vacanţa de iarnă a început, am anunţat Inspectoratul Şcolar Judeţean că la nivelul cabinetelor medicale din unităţile de învăţământ activitatea nu se întrerupe, copiii continuând să se prezinte la medicii şcolari pentru imunizare', a declarat directoarea ASP, Laura Militaru.
Ea a mai spus că până în prezent la nivelul judeţului au fost confirmate 19 cazuri de persoane care au contactat virusul pandemic A/H1N1, cele mai multe cazuri, respectiv 10, fiind semnalate în unităţile de învăţământ.
'Şase elevi sunt din Tulcea, trei din Isaccea, iar un altul este dintr-o şcoală din mediul rural. Toate persoanele care au fost internate nu au prezentat complicaţii, astfel că sunt în afara oricărui pericol', a precizat directoarea ASP.
Potrivit sursei citate, pentru imunizarea populaţiei, ASP a primit 22.596 de doze de vaccin gripal sezonier, până în prezent 8.172 persoane fiind deja imunizate împotriva gripei sezoniere.
De asemenea, ASP a primit 9.700 de doze de vaccin pandemic CANTGRIP, 1.076 persoane fiind deja imunizate. Dintre acestea 409 sunt elevi cu vârste de peste 16 ani, 379 sunt angajaţi ai Ministerului Administraţiei şi Internelor, iar 288 sunt angajaţi ai unităţilor spitaliceşti din judeţ.
'Imunizarea cu vaccin pandemic se va extinde în perioada următoare şi la celelalte grupe considerate cu risc, şi vorbim aici despre pacienţi aflaţi în evidenţă cu boli pulmonare, cardiovasculare, diabet zaharat, disfuncţii renale, precum şi de persoanele rezidente în instituţii de ocrotire socială', a mai spus directoarea Militaru.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
A început campania de vaccinare antigripală - grupaj Bucureşti, 1 nov /Agerpres/ - Campania de vaccinare gratuită împotriva gripei sezoniere a început luni şi se va desfăşura până în februarie 2011.
Campania de vaccinare împotriva gripei sezoniere va începe săptămâna viitoare Campania de vaccinare gratuită împotriva gripei sezoniere va începe săptămâna viitoare şi se va desfăşura până în februarie 2011, a anunţat ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, marţi, într-o conferinţă de presă.
Tulcea: Începe campania de vaccinare Campania de vaccinare antigripală a început marţi în judeţul Tulcea, potrivit directoarei Autorităţii de Sănătate Publică (ASP), Laura Militaru.
Tulcea: Noi doze de vaccin antigripal primite de Direcţia de Sănătate Publică Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Tulcea a început să distribuie un nou lot de 10.000 de doze de vaccin primite din partea Ministerului Sănătăţii.
Tulcea: Noi cazuri de îmbolnăvire cu virusul A/H1N1 Autoritatea de Sănătate Publică (ASP) din Tulcea a început, luni, vaccinarea populaţiei împotriva virusului A/H1N1, în condiţiile în care în ultimele trei zile au fost confirmate încă şase cazuri de gripă nouă.
Campania de vaccinare pentru gripa sezonieră începe pe 15 octombrie Campania de vaccinare gratuită a populaţiei împotriva gripei de sezon, derulată de Ministerul Sănătăţii, va începe pe data de 15 octombrie.