Cele mai citite
 


Prima sală de gimnastică de pediatrie din ţară
joi, 5 februarie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Târgu Mureş, 5 feb /Agerpres/ - Clinica de pediatrie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş a inaugurat, joi, o sală de gimnastică unică în cadrul clinicilor de profil din ţară.

"Copiii internaţi aici au posibilitatea, începând de astăzi, să facă exerciţii fizice în sala de gimnastică, sub supravegherea unui specialist în recuperare. Copiii cu afecţiuni oncologice au nevoie de mişcare, într-un mod organizat, după un program, pentru că ei sunt internaţi în spital pentru perioade lungi de timp. De asemenea, exerciţiile fizice sunt foarte importante şi pentru copiii care suferă de hemofilie, datorită efectelor sechelare ale aceste boli la vârsta adultă", a declarat purtătorul de cuvânt al SCJU Târgu Mureş, Dragoş Bardoşi.

Potrivit acestuia, medicii Clinicii de pediatrie sunt convinşi că această sală de gimnastică îi va ajuta mult pe copiii internaţi.
Bardoşi a precizat că noua sală de gimnastică va putea fi folosită şi de mamele care se află în Clinica de pediatrie alături de copiii internaţi.
Prof. dr. Despina Baghiu, şeful Clinicii de pediatrie, a menţionat că noua sală de gimnastică a fost dotată cu aparatură printr-o colaborare între Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, Asociaţia "Împreună pentru copiii cu cancer" şi Fundaţia "Nagy Barbala". AGERPRES/(Dorina Matiş)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII ÎN JUDEŢE Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Corespondenţi în săptămâna 9-13 mai
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 11 - 15 iulie:
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 9 - 13 mai:
Bani mai puţini pentru servicii medicale Alexandria, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman a încheiat cu furnizorii de servicii medicale din judeţ 470 de contracte pentru 2009, un an în care bugetul total administrat de această instituţie reprezintă 81,60 la sută în comparaţie cu banii gestionaţi în 2008.
Casa de Pensii Bucureşti primeşte cereri pentru bilete de tratament Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Pensii a Municipiului Bucureşti primeşte, în această perioadă, cereri de acordarea biletelor de tratament pentru acest an.
Iniţiativă legislativă pentru fonduri pentru sănătate Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Un Comitet de Iniţiativă Legislativă Cetăţenească a început strângerea de semnături de la pacienţi pentru creşterea fondurilor alocate sănătăţii.