Cele mai citite
 


Braşov: Jumătate dintre farmacii nu mai eliberează reţete compensate
sâmbătă, 12 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un număr de 50 din cele 116 farmacii din judeţul Braşov care au contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) nu mai eliberează reţete compensate şi gratuite din cauza sumelor restante pe care Casa nu le-a plătit farmaciştilor.
Preşedinta Colegiului Farmaciştilor din Braşov, Maria Botezatu, a precizat pentru AGERPRES că sumele restante sunt încă din luna iunie, iar farmaciştii nu mai pot onora reţetele gratuite şi compensate pentru că ar intra în familiment.
Şi aşa, a precizat Maria Botezatu, unele farmacii se descurcă destul de greu cu aprovizionarea pentru că nu mai au lichidităţi.
Prefectul judeţului Braşov, Ion Gonţea, s-a întâlnit vineri cu reprezentanţii farmaciştilor din judeţ şi cu preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Braşov, Elemer Wusinczky, pentru a găsi o modalitate de deblocare a eliberării reţetelor compensate şi gratuite.
Potrivit unui comunicat de presă al Prefecturii, s-a stabilit împreună cu preşedintele CASJ ca săptămâna viitoare să se transmită către toate farmaciile o situaţie privind modul în care se vor achita debitele restante, în urma unei discuţii prealabile cu cei de la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.
'Este o situaţie dificilă dar aceasta nu înseamnă că aceste obligaţii financiare ale statului nu vor fi acoperite', se precizează în comunicatul de presă.
Preşedintele CJAS, Elemer Wusinczky, a declarat pentru AGERPRES că din luna octombrie nu s-au mai plătit sumele către farmacii pentru că transformarea creditelor bugetare în credite de angajament s-a terminat pentru acest an.
'Oricum termenul de plată este de 90 de zile şi cu siguranţă această situaţie se va rezolva la începutul anului viitor. Lunar în judeţul Braşov suma pentru reţetele gratuite şi compensate eliberate de farmacii pe care trebuie să o plătească Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate ajunge la 8 milioane de lei', a mai spus preşedintele CASJ.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gorj: CJAS a suplimentat plafonul pentru medicamente Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj a suplimentat plafonul pentru medicamente acordat farmaciilor, acestea putând elibera în prezent reţete compensate şi gratuite, a declarat joi, pentru AGERPRES, directorul economic al instituţiei, Cosma Dumitrescu.
Dolj: CJAS a acceptat clauzele medicilor de familie Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Dolj a acceptat peste 75% din clauzele suplimentare la contractul-cadru propuse de Patronatul Medicilor de Familie din Dolj în cadrul negocierilor de luni seara care au avut loc la Craiova şi au fost mediate de o comisie a Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate...
Cătălin Şeitan(CJAS Braşov): Noul contract cadru pentru furnizarea serviciilor medicale, centrat pe nevoile asiguraţilor Un număr de 695 din 702 de furnizori de servicii medicale aflaţi în relaţii contractuale până la 1 iulie cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Braşov au semnat actele adiţionale privind furnizarea respectivelor servicii, urmând să parafeze în luna în curs noul contract cadru, a informat luni...
Dolj: Conflictul dintre medicii de familie şi CAS Dolj, mediat de o comisie CNAS Conflictul dintre medicii de familie din Dolj şi Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate apărut în urma refuzului CJAS Dolj de a negocia clauzele suplimentare la contractul-cadru al medicilor pe 2010 urmează să fie mediat, luni seară, de o comisie a Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate care a ajuns...
Bistriţa-Năsăud: Unii medici de familie au continuat să elibereze reţete gratuite O parte dintre cei 141 de medici de familie din judeţul Bistriţa-Năsăud au continuat să elibereze reţete gratuite şi compensate în cursul zilei de joi, chiar dacă nu au semnat încă noul contract cadru cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS), după ce au aflat că guvernul a aprobat, în şedinţa...
Galaţi: Bani pentru eliberarea de reţete compensate, doar până în octombrie Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Galaţi poate asigura plata către farmacii pentru eliberarea de reţete compensate doar până la sfârşitul lunii octombrie, a declarat, luni, pentru AGERPRES, directorul CJAS Galaţi, Olimpia Buzia.