Cele mai citite
 


Brăila: Doar 70 de fetiţe, vaccinate împotriva cancerului de col uterin
sâmbătă, 12 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Doar 70 de fetiţe de clasele a VI-a şi a VII-a au fost vaccinate până în prezent în Brăila împotriva cancerului de col uterin, deşi la nivelul judeţului au fost alocate 3.300 de doze de vaccin.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Brăila, Andreia Gavrilescu, cele 70 de fetiţe, din totalul de 3.300 de eleve din clasele a VI-a şi a VII-a, au fost vaccinate de către medicul şcolar sau, în unele cazuri, de către medicul de familie care are în arondare şcoala respectivă.
''Nivelul de acceptabilitate în rândul părinţilor este destul de scăzut. Numai 150-160 de fete au acceptul părinţilor de a fi vaccinate. Sperăm ca pe parcursul derulării campaniei, părinţii să fie mai informaţi şi să fie de acord cu vaccinarea', a declarat Andreia Gavrilescu.
Medicii ginecologi brăileni susţin că acest vaccin este refuzat şi pentru faptul că a fost testat de foarte puţin timp în alte state.
''Eu nu mă pot pronunţa în legătură cu acest vaccin, pentru că nu există nicio experienţă în această privinţă. Nu se poate spune în timp ce efect are. Dacă acest vaccin duce la eradicarea cancerului de col uterin este greu de afirmat', a spus dr. Eugen Gheorghiu, medic ginecolog.
Anul trecut, doar 11 fetiţe de clasa a IV-a au fost vaccinate împotriva cancerului de col uterin, din totalul de 1.550 eleve existente la nivelul judeţului Brăila.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Mehedinţi: Doar 81 eleve vaccinate împotriva cancerului de col uterin Din cele 1.060 doze vaccin contra virusului HPV, distribuite medicilor din şcoli, doar 81 au fost utilizate, a declarat joi, pentru AGERPRES, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), dr. Aurel Borugă.
Brăila: Direcţiei de Sănătate Publică i-au fost alocate peste 18.000 de doze de vaccin antigripal Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Brăila i-au fost alocate pentru campania de vaccinare gratuită derulată de Ministerul Sănătăţii peste 18.000 doze de vaccin antigripal din import, potrivit informaţiilor furnizate joi de reprezentanţii DSP Brăila.
Gorj: Continuă campania de vaccinare împotriva cancerului de col uterin Aproape 600 de persoane de sex feminin din judeţul Gorj s-au vaccinat, până în prezent, în cea de-a doua parte a campaniei de imunizare împotriva cancerului de col uterin, fiind utilizate 581 de doze, a declarat marţi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj, Elena...
Tulcea: Vaccinarea împotriva cancerului de col uterin, extinsă Tulcea, 17 dec /Agerpres/ - Autoritatea de Sănătate Publică (ASP) din Tulcea a început distribuţia vaccinurilor împotriva cancerului de col uterin către medicii de familie, pentru extinderea campaniei şi la grupele de vârstă 14 - 24 de ani.
Călăraşi: Peste 190 de eleve din judeţ, vaccinate împotriva cancerului de col Un număr de 196 de eleve din clasele a VI-a şi a VII-a au fost imunizate în judeţul Călăraşi în campania de vaccinare anti-HPV.
Vâlcea: Peste 1.500 de eleve vor fi vaccinate împotriva cancerului de col uterin Un număr de 1.520 de doze de vaccin împotriva cancerului de col uterin au fost repartizate pentru judeţul Vâlcea, a declarat pentru AGERPRES Gabriela Ene, inspector general la Inspectoratul Şcolar Judeţean Vâlcea.