Cele mai citite
 


OMS continuă să recomande Tamiflu pentru combaterea gripei porcine
sâmbătă, 12 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/ şi-a menţinut vineri recomandarea de a folosi Tamiflu pentru tratarea pacienţilor cu risc ridicat infectaţi de virusul gripei A/H1N1/, în pofida unor dubii exprimate recent de o serie de experţi.
'În ultimele opt luni de pandemie /de gripă porcină/ au fost obţinute dovezi solide care indică faptul că oseltamivirul /molecula de Tamiflu/ este eficient pentru reducerea şi prevenirea formelor grave ale bolii şi chiar a formelor mortale, mai ales în rândul grupelor de populaţie cu risc', a declarat un purtător de cuvânt al OMS, Gregory Hartl, într-o conferinţă de presă.

'Sunt puţine cazuri ce pot deveni grave, dar în aceste cazuri şi pentru persoanele care fac parte din grupurile cu grad crescut de risc, noi recomandăm folosirea oseltamivirului', a adăugat el.

Potrivit unui sondaj publicat marţi, efectuat în comun de British Medical Journal şi televiziunea britanică Channel 4, Tamiflu ar putea scurta durata bolii cu o zi, dar este imposibil de ştiut dacă poate reduce complicaţiile, deoarece datele existente nu sunt încă suficiente.

'Trebuie să spunem foarte clar că /acest studiu/ se referă la gripa sezonieră, nu la cea porcină', a dezvăluit purtătorul de cuvânt al OMS. El a subliniat că organizaţia pe care o reprezintă nu contestă rezultatele studiului în măsura în care el se referă la pacienţi atinşi de gripa sezonieră şi care nu suferă şi de alte afecţiuni.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
OMS admite existenţa unor carenţe în felul în care a gestionat pandemia de gripă porcină Geneva, 12 apr /Agerpres/ - Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/ a admis luni existenţa unor carenţe în ceea ce priveşte modul în care a gestionat pandemia de gripă porcină, relatează agenţia Reuters.
OMS minimalizează riscurile după descoperirea a trei cazuri de gripă aviară H7N9 în China Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/ a minimalizat marţi riscurile privind un val de gripă aviară după apariţia a trei cazuri în China, dar a subliniat importanţa de a afla cum de a fost posibil ca virusul în cauză să contamineze oameni, relatează AFP.
Armenia: Gripa porcină a făcut trei morţi de la începutul anului (minister) Trei oameni au murit de gripă porcină (gripă tip A (H1N1)) în Armenia de la începutul anului, a declarat, luni, Ministerul armean al sănătăţii, citat de AFP.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii este îngrijorată de segregarea persoanelor în vârstă Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) este îngrijorată de segregarea persoanelor în vârstă, subliniind că acest lucru are consecinţe semnificative asupra sănătăţii lor mentale şi fizice, potrivit unui raport publicat joi.
Gripa porcină a făcut patru victime în Liban în această iarnă Gripa porcină a ucis patru persoane în Liban în această iarnă, începând din luna noiembrie, a declarat miercuri Ministerul Sănătăţii din această ţară, citat de agenţia France Presse (AFP).
OMS va cerceta dacă virusul noii gripe 'a scăpat' din laborator Madrid, 21 mai /Agerpres/ - Cercetătorul australian Adrian Gibbs a asigurat că noul virus gripal A/H1N1 ar fi fost dezvoltat în laborator şi că ar fi scăpat de aici dintr-o ”eroare umană”. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat că oamenii săi de ştiinţă vor investiga teza expertului australian...