Cele mai citite
 


Bere şi fistic - aperitiv împotriva cancerului
sâmbătă, 12 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Deşi medicii ar putea să nu fie de acord cu această informaţie, conform rezultatelor a două studii publicate în SUA, consumul de bere alături de fistic poate preveni declanşarea anumitor tipuri de cancer, informează publicaţia franceză Le Point.
Aceste două studii au fost prezentate cu ocazia Congresului anual al Asociaţiei americane de cercetare împotriva cancerului, care s-a desfăşurat în această săptămână la Houston.

În ceea ce priveşte fisticul, echipa de cercetători coordonată de prof. Ladia M. Hernandez (Houston) îi atribuie proprietăţi preventive împotriva declanşării cancerului pulmonar. Studiul, coordonat de prof. Ladia Hernandez, a fost realizat pe 36 de voluntari şi este fondat pe date biologice - vitamina E, aflată din abundenţă în fistic, în formă de gama-tocoferol, protejează împotriva mai multor tipuri de cancer, printre care şi cel de prostată.

Cei 36 de voluntari au fost împărţiţi în două grupe, dintre care unul a fost menţinut pe post de grup martor, în cadrul unui experiemnt derulat timp de 6 săptămâni. Astfel, 18 dintre voluntari au primit timp de 4 săptămâni câte 68 de grame de fistic, zilnic. Cercetătorii au constatat o creştere a nivelului de gama-tocoferol la cei 18 voluntari după 3 săptămâni, creştere ce s-a menţinut până în săptămâna a şasea a studiului. Masa corporală a celor 18 nu s-a modificat din cauza fisticului.

În ceea ce priveşte berea, şi această băutură are în componenţă un ingredient anticancerigen, şi anume hameiul. Această plantă conţine xantohumol, substanţă ce blochează efectele testosteronului, reducând de asemenea riscul îmbolnăvirii de cancer de prostată, conform celui de-al doilea studiu coordonat de prof. Clarissa Gerhauser (Heidelberg, Germania).
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Homosexualii suferă mai multe disfuncţii sexuale din cauza unui medicament împotriva cancerului de prostată Bărbaţii homosexuali bolnavi de cancer de prostată pot suferi de mai multe disfuncţii sexuale ca reacţii secundare după luarea unor medicamente pe bază de bicalutamidă pentru această afecţiune, comparativ cu pacienţii heterosexuali, conform unui studiu realizat de cercetători români şi americani, informează...
Vaccin experimental împotriva melanomului, în curs de cercetare în SUA Un vaccin foarte personalizat, care poate stimula un răspuns imun din partea persoanelor cu melanom avansat, a fost descoperit de un grup de cercetători americani, care au publicat un studiu preliminar pe această temă în revista Science, informează online health.usnews.com.
Un virus herpetic modificat genetic s-a dovedit eficient împotriva cancerului de piele Virusul herpetic modificat genetic este eficient împotriva cancerului de piele prin infectarea şi distrugerea celulelor canceroase ca şi prin declanşarea unui răspuns imunitar, potrivit rezultatelor unui studiu clinic publicat marţi în revista americană 'Journal of Clinical Oncology', care indică potenţialul...
Nou studiu: legatura dintre lapte si cancer Un nou studiu efectuat de cercetatori de la Harvard a aratat ca exista legaturi intre laptele obtinut de la vacile din ferme de crestere intensiva si unele tipuri de cancer dependente de hormoni precum cancerul testicular, mamar sau de prostata. In laptele obtinut astfel, continutul de sulfat...
Cercetători australieni au anunţat un succes important în lupta împotriva cancerului pulmonar O echipă de oameni de ştiinţă australieni a anunţat miercuri descoperirea naturii proteinelor implicate în diviziunea celulară în cazul cancerului de plămân, descoperire care reprezintă un important succes în lupta împotriva acestei maladii, informează Xinhua.
Elemente din bere ar putea contribui la tratarea cancerului şi a altor boli (cercetare) Un acid produs de hamei în timpul producerii berii ar putea contribui la tratarea cancerului - este concluzia unui studiu realizat de cercetători de la Universitatea Idaho (Statele Unite) care au vrut să conceapă o metodă de izolare a unor elemente chimice prezente în bere cu potenţiale beneficii în...