Cele mai citite
 


Extinderea gripei Q în Olanda
sâmbătă, 12 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
În contextul în care extinderea epidemiei la originea căreia se află virusul A/H1N1 a încetinit, din Olanda vin veşti alarmante despre apariţia unui alt gen de gripă. Astfel, după gripa aviară şi cea porcină, lumea riscă să se confrunte şi cu gripa caprină (Q), relatează vineri Die Presse.
Noul virus se extinde cu repeziciune în Olanda, iar boala se transmite, deocamdată, direct de la animal la om. Potrivit Die Presse, până în prezent aproximativ 2300 de persoane s-au contaminat în Olanda cu virusul gripei caprine, dintre care şase au decedat.

Îngrijorat de amploarea epidemiei, guvernul olandez a cerut sacricificarea a peste 20.000 de capre şi oi care în privinţa cărora există suspiciunea că ar fi infectate cu virusul febrei Q. În prezent, epidemia face ravagii în partea de sud şi est a Ţărilor de Jos, unde este concentrată cea mai mare parte a fermelor în care sunt crescute aproximativ 375.000 de capre.

Conform Ministerului Agriculturii din această ţară, gripa caprei a afectat deja 55 din cele 350 de ferme olandeze.

Simptomele gripei Q sunt asemănătoare celorlalte tipuri de gripă: dureri severe de gât, nas înfundat, dureri la nivelul membrelor, slăbiciune, dureri de cap, febră mare. În cazul în care boala nu este tratată, încep simptomele de pneumonie, un deznodământ letal nefiind exclus.

După cum susţin experţii, gripa Q poate fi tratată cu antibiotice, boala evoluând favorabil în cazul aplicării în timp util a unor astfel de preparate. În cazul animalelor, potrivit experţilor, ajută la prevenirea infecţiei aerul uscat şi curat.

După cum menţionează Ministerul Agriculturii din Ţările de Jos, imunitatea animalelor are de suferit din cauza supraaglomerării fermelor, a vremii ploioase şi a altor factori. Specialiştii se preocupă deja de posibilitatea creării unui vaccin împotriva acestui tip de gripă, informează Ziege.ch.

Între timp, oficialii olandezi încearcă să calmeze populaţia cuprinsă de panică, subliniind că riscul de transmitere a virusului responsabil de gripa Q de la om la om este minim. Nu s-a înregistrat încă un asemenea caz, transmite Euronews.net.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
VIRUSUL A/H1N1 Pese o sută de decese din cauza gripei porcine în Rusia în ultimele săptămâni Cel puţin 107 persoane, între care opt copii şi patru femei însărcinate, au murit în ultimele săptămâni în Rusia din cauza epidemiei de gripă porcină care se înregistrează în peste 50 de regiuni ale acestei ţări, transmite EFE joi.
Rusia: Gripa porcină a făcut cel puţin 50 de morţi de la venirea iernii Cel puţin 50 de persoane au murit din cauza gripei produse de virusul A/H1N1 în Rusia de la începutul iernii, potrivit unor date obţinute de AFP din declaraţiile autorităţilor regionale, în contextul în care contagiunea cu acest virus pare să se fi accentuat în această ţară.
UPDATE Iaşi: O femeie în vârstă de 29 de ani, infectată cu virusul A/H1N1, a decedat O femeie în vârstă de 29 de ani din oraşul Târgu-Frumos, internată la Spitalul ''Sf. Spiridon'' din Iaşi, a decedat la sfârşitul săptămânii trecute în urma unor multiple complicaţii în starea de sănătate, unele dintre acestea cauzate de infectarea cu virusul gripei noi, potrivit reprezentanţilor Direcţiei...
Gripa porcină, panica şi realitatea Madrid, 13 mai /Agerpres/ - Odată trecută o perioadă de prudenţă, putem aventura un răspuns la o întrebarea lăsată în suspensie: această gripă nu are aspectul de a deveni cumplita pandemie de care se temea toată lumea. Există doi factori care definesc posibilitatea ca o infecţie să se transforme într-o...
Începe vaccinarea împotriva gripei porcine Ministerul Sănătăţii (MS) demarează începând cu data de 26 noiembrie campania de vaccinare împotriva virusului gripal A/H1N1. Până la sfârşitul anului 2009, Institutul Cantacuzino va produce cinci milioane de doze de vaccin, care sunt destinate persoanelor adulte. Astfel, primele 1.340.000 de doze de...
SUA: Epidemia de 'gripă porcină' a cauzat 147 de decese de la începutul anului, în California Epidemia de 'gripă porcină' (A/H1N1), care continuă să se manifeste cu o mare virulenţă în statul american California, a cauzat, numai de la începutul acestui an, 147 de decese, pe segmentul de vârstă de până la 65 de ani, au anunţat reprezentanţi ai Departamentului de sănătate publică al statului american...