Cele mai citite
 


Reduceţi carnea şi produsele lactate: reţeta oficială pentru sănătatea consumatorilor şi a planetei
sâmbătă, 12 decembrie 2009   ::   1 Comentarii :: :: Stiri, Diete
 

Primele recomandări oficiale pentru o dietă care este în acelaşi timp sănătoasă şi ecologică au fost date publicităţii vineri, 11 decembrie, în Marea Britanie, scrie cotidianul The Guardian, adăugând că acestea au şanse să fie considerate o critică la adresa modelelor de consum de azi din Marea Britanie.

Pentru a combate schimbarea climatică şi criza din ce în ce mai acută a bolilor legate de o dietă nesănătoasă cum ar fi diabetul, bolile de inimă şi cancerul, consumatorii britanici trebuie să reducă consumul de carne şi produse lactate, dar şi de alimente procesate şi să reducă risipa. Acestea sunt cele trei priorităţi identificate de un corp consultativ guvernamental independent, Comisia pentru Dezvoltare Durabilă /SDS/, într-un raport care se face un apel urgent la schimbarea obiceiurilor consumatorilor chiar dacă o astfel de schimbare ar putea afecta industria alimentară şi a băuturilor.

De asemenea, studiul recunoaşte că şi sistemul de retail va fi afectat dacă aceste recomandări sunt puse în practică, în condiţiile în care raportul recomandă consumatorilor să reducă din consumul de energie făcându-şi cumpărăturile pe jos sau pe Internet şi să înlocuiască apa îmbuteliată cu apa de la chiuvetă.

În condiţiile în care 18% din emisiile cu efect de seră din Mare Britanie sunt legate de consumul şi producţia de mâncare şi băuturi, această industrie este cel mai mare sector de producţie din Marea Britanie, fiind responsabil pentru 7% din PIB şi pentru angajarea a 3,7 milioane de persoane.

Potrivit The Guardian se estimează că 70.000 dintre morţile premature din Marea Britanie ar putea fi evitate prin respectarea unei alimentaţii sănătoase.

De asemenea, cifrele furnizate joi de către Sistemul Naţional de Sănătate /NHS /, potrivit cărora aproape unul din patru băieţi şi una din cinci fete din Marea Britanie sunt supraponderali sau obezi la începutul şcolii, a făcut ca dezbaterea legată de alimentaţie să fie şi mai urgentă.

Notare
Comentarii
de Miai
Au dreptate! Toate cele semnalate exista din belsug! Din pacate exista si pe la noi! O lacuna a studiului, cred eu, este ca nu semnaleaza necesitatea de a se controla nivelul de celuloza bruta din meniul zilnic si nu semnaleaza necesitatea de a se consuma paine integrala, eventual paine Graham. Ar mai fi de discutat de consumul de legume, fructe, alcool etc!

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bolile de inima încep din copilarie Odata cu venirea verii, parintii se grabesc sa asigure copiilor o vacanta sigura, sanatoasa si fericita. Vor fi unsi cu creme de protectie solara, echipati cu fluturasi de inot si casti de protectie. Dar daca pericolul cel mai mare nu vine de la piscina, ci din farfuriile lor? Daca boala de...
Femeile si bolile de inima: ce trebuie sa stii! In ultimii ani impactul bolilor de inima asupra femeilor a atras tot mai multa atentie. Desi toata lumea crede ca bolile de inima ii afecteaza si pe barbati in aceeasi masura, de fapt acestea cauzeaza mai multe decese in randul femeilor. In occident 1 din 3 femei moare de o boala de inima...
MB: O alimentaţie bogată în grăsimi nu sporeşte greutatea corporală (raport organizaţii non-profit) Încurajarea unei diete sărace în grăsimi înrăutăţeşte problema greutăţii corporale în Marea Britanie şi are un impact dezastruos asupra sănătăţii, potrivit unor organizaţii care luptă împotriva obezităţii, scrie agenţia Reuters.
Dieta recomandata in caz de raceala sau gripa! In zilele noastre, mai mult ca oricand, suntem constienti ca o alimentatie adecvata este necesara pentru a ne mentine sanatatea, pentru a ne intari sistemul imunitar si a ne ajuta sa ne recuperam mai repede si mai usor dupa o boala. Atunci cand organismul nostru se lupta cateva zile sau chiar saptamani...
Alimentatia si bolile metabolice Alimentatia reprezinta unul dintre principalii factori de sanogeneza. Deoarece modificarile in alimentatie pot determina modificari in schimburile metabolice care concura la mentinerea echilibrului nutritional, masurile dietetice reprezinta mijlocul prin care pot fi contracarate unele...
ECO&BIO Primul restaurant britanic dedicat dietei paleo s-a deschis la Londra Adepţii dietei paleo (cunoscută şi sub denumirea de "dieta oamenilor cavernelor") îşi pot satisface pretenţiile culinare într-un nou restaurant cu acest specific, deschis la sfârşitul anului trecut într-un cartier exclusivist din Londra, relatează revista Hello!.