Cele mai citite
 


Iaşi: Solidaritate cu persoanele infectate cu HIV/SIDA
sâmbătă, 12 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Aproape 5.000 de persoane s-au adunat, vineri, în faţa Palatului Culturii din Iaşi, pentru a forma o fundă umană demnă de cartea recordurilor, semn al solidarităţii cu persoanele infectate şi afectate de HIV/SIDA.
Un număr de 4.851 de persoane au încercat să stabilească un record mondial formând cea mai mare fundă umană din lume. La acţiune au participat cu 1.211 persoane mai multe decât la recordul stabilit în anul 2007 în Germania.
Pe lângă tentativa de a intra în Guinness World Records, cei aproape 5.000 de cetăţeni şi-au arătat solidaritatea faţă de persoanele infectate şi afectate HIV/SIDA.
Participanţii au păstrat două minute de reculegere în memoria persoanelor decedate din cauza SIDA, au lansat baloane cu însemnele campaniei organizate de fundaţia Alături de Voi, 'Deschide-ti inima. Sunt la fel ca tine!', şi au aprins lumânări în memoria celor dispăruţi din cauza acestei cumplite boli.
Pentru ca funda umană să fie într-adevăr roşie, simbolul internaţional al solidarităţii cu persoanele afectate de HIV/SIDA, participanţii au primit fulare roşii.
Evenimentul a fost realizat de Fundaţia 'Alături de Voi' România care a primit asistenţă tehnică şi financiară de la reprezentanţa UNICEF în România şi Primăria Municipiului Iaşi.
Reprezentanţii fundaţiei care au organizat evenimentul vor expedia către Guinness World Records documentele pentru omologarea recordului, urmând să aştepte timp de două săptămâni răspunsul.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Ziua Mondială împotriva SIDA s-a desfăşurat în 2011 sub sloganul 'Zero noi infecţii HIV' Ziua Mondială împotriva SIDA, care se marchează pe data de 1 decembrie, s-a desfăşurat, în 2011, sub sloganul "Zero noi infecţii HIV", un scop care necesită implicarea tuturor actorilor ce au o responsabilitate socială în raport cu fiecare naţiune, de la instituţii publice de sănătate, asistenţă socială...
Iaşi: Funda Umană, simbol al solidarităţii cu persoanele infectate şi afectate HIV/SIDA din întreaga lume Peste 2.000 de persoane vor forma luni, în Grădina Palas Mall din Iaşi, o Fundă Umană - simbol al solidarităţii cu persoanele infectate şi afectate HIV/SIDA din întreaga lume, în cadrul celei de-a şaptea manifestări organizate de Fundaţia "Alături de Voi".
Mureş: Campanie de prevenire a infectării cu HIV/SIDA, în penitenciare Fundaţia 'Alături de Voi' România - Centrul Mureş a iniţiat vineri la Penitenciarul din Târgu Mureş seria de campanii de informare, educare şi conştientizare a deţinuţilor cu privire la riscurile infectării cu HIV/SIDA, la infecţiile cu transmitere sexuală în rândul persoanelor private de libertate şi...
Iaşi: Aproape 1.400 de persoane seropozitive în atenţia autorităţilor medicale Judeţul Iaşi se află pe unul dintre primele locuri din ţară în privinţa persoanelor infectate cu HIV/SIDA, potrivit statisticilor care arată că în evidenţele Spitalului de Boli Infecţioase 'Sfânta Parascheva' din Iaşi se află aproximativ 1.400 de astfel de pacienţi.
Iaşi: ADV vrea să sesizeze OMS lipsa medicamentelor pentru persoanele seropozitive Reprezentanţii Fundaţiei 'Alături de Voi' (ADV) România atrag atenţia că persoanele infectate cu HIV din judeţul Iaşi care sunt în tratament ARV se află în situaţie foarte gravă din cauza lipsei medicamentelor, motiv pentru care intenţionează să sesizeze Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).
Memoriale SIDA, cu ocazia Zilei Internaţionale a Lumânărilor Aprinse Mii de comunităţi din întreaga lume se reunesc în fiecare an în cea de-a treia duminică a lunii mai pentru a aprinde lumânări şi candele în memoria celor care au murit din cauza SIDA, se arată într-un comunicat de presă remis joi de Asociaţia Română Anti-SIDA (ARAS).