Cele mai citite
 


Franţa, singura ţară din Europa Occidentală în care gripa nouă progresează (OMS)
sâmbătă, 12 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Gripa nouă a atins apogeul sau este în scădere în Europa occidentală, 'cu excepţia Franţei, unde activitatea gripală continuă să progreseze', a anunţat vineri Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) - informează AFP.
Virusul pandemic a ucis 'cel puţin 9.596' de persoane în lumea întreagă de la apariţia sa în martie-aprilie, ceea ce înseamnă 828 de morţi în plus într-o săptămână (+9,4%), potrivit ultimului bilanţ al OMS.

Continentul american rămâne cel mai afectat, cu 6.131 de morţi (+ 253 într-o săptămână), dar în Europa creşterea numărului victimelor este de departe cea mai puternică, cu 'cel puţin' 1.242 morţi, adică 324 de decese în plus într-o săptămână (+35,29%).

'Cu excepţia Franţei, unde activitatea gripală continuă să crească, activitatea gripală a atins sau şi-a depăşit punctul culminant în majoritatea ţărilor Europei Occidentale, între care Belgia, Islanda, Irlanda, Olanda, Spania, Portugalia, Italia şi Germania', a informat OMS, observând 'un impact moderat (al bolii) asupra sistemului de sănătate din Franţa'.

În Europa de Nord, intensitatea activităţii gripale 'rămâne ridicată, chiar dacă a început să scadă în Norvegia, Suedia şi Danemarca', potrivit statisticilor OMS.

În Europa centrală, virusul continuă să progreseze, mai ales în Albania, Republica Cehă, Estonia, Grecia, Ungaria, Letonia, Polonia, România, Muntenegru, Slovenia şi Turcia, adaugă AFP.

În schimb, mai la est, un declin al maladiilor gripale şi respiratorii a fost observat în Georgia, Bulgaria şi Ucraina, în timp ce 'activitatea globală a virusului în Federaţia Rusă a atins recent apogeul', potrivit OMS.

În Statele Unite şi în Canada, transmiterea virusului rămâne activă însă, global, activitatea gripală este în declin pentru a cincea şi, respectiv, a treia săptămână, arată organizaţia.

În Asia-Pacific, boala a ucis 1.662 de persoane (+ 190 într-o săptămână).

OMS mai observă o revenire recentă a gripei H1N1 în Hong Kong şi în Taiwan după un prim punct culminant, în timp ce boala continuă să progreseze în Japonia.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gripa nouă rămâne o provocare pentru 2010 Bucureşti, 1 ian /Agerpres/ - Virusul gripal A/H1N1, depistat prima dată în Mexic, în luna martie, a provocat în lume, în 2009, peste 12.220 de decese, în România din cele 5.680 persoane confirmate cu gripă nouă, 58 au murit.
OMS: România, între puţinele ţări din lume care dispun de un sistem adecvat de îngrijiri paliative Foarte puţini dintre bolnavii aflaţi la sfârşitul vieţii primesc îngrijiri paliative, relevă primul studiu global pe acest subiect, publicat marţi de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS). România este una din cele doar 20 de ţări din lume care au un sistem adecvat de îngrijiri paliative, se arată în...
Importante focare de rujeolă în Europa, inclusiv în România, îi avertizează OMS pe turiştii de Paşti Turiştii britanici care îşi vor petrece vacanţa de Paşti pe bătrânul continent au fost avertizaţi că, după cum a informat Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/, se înregistrează focare şi un număr crescând de cazuri de rujeolă în mai multe ţări europene, între care şi România, dar şi Germania, Olanda...
Gripa A a provocat deja 5.000 de morţi, înregistrându-se aproape 415.000 de îmbolnăviri Cazurile de gripă A în lume depăşesc 414.945 de persoane, iar numărul celor care au murit din cauza virusului H1N1 este de circa 5.000, după cum a informat, vineri, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), citată de Efe.
OMS, rezervată în privinţa rezultatelor studiului care face legătura între cămile şi transmiterea la om a noului coronavirus Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a susţinut vineri că nu există probe suficiente pentru a susţine că există o legătură între cămile şi transmiterea la om a sindromului respirator viral în Orientul Mijlociu (MERS), cunoscut sub numele de noul coronavirus, relatează EFE.
Şi dacă virusul H1N1 este doar o răceală? Virusul H1N1 se pregăteşte să marcheze primul său an de viaţă cu un bilanţ plin de surprize: o rată a mortalităţii cu mult inferioară celei prevăzute /0,018% sub cea a gripei de sezon/, o scădere a spitalizărilor în SUA şi Europa tocmai în zilele în care exista temerea unui apogeu al maladiei şi numeroase...