Cele mai citite
 


Programările la medic se vor putea face şi on-line
joi, 5 februarie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Târgu Mureş, 5 feb /Agerpres/ - Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Târgu Mureş analizează, în prezent, posibilitatea introducerii programărilor on-line şi telefonice pentru consultaţiile în ambulatoriul integrat, din cauza aglomeraţiei.

Purtătorul de cuvânt al spitalului, Dragoş Bardoşi, a declarat, joi, că se studiază această posibilitate, dată fiind adresabilitatea extrem de crescută din ultima perioadă de la ambulatoriul integrat al clinicii.

"Sunt sute de oameni care vin la consultaţii pe toată clinica, foarte mulţi vin dimineaţa, chiar şi de la ora 5,00, din zonele rurale, deşi eliberarea numerelor de ordine începe abia la ora 7,00. Se înghesuie, mai vociferează, dar nu au fost alte incidente. De aceea, le-am sugerat locuitorilor oraşului să încerce să se programeze după-amiaza, când afluxul este mai mic. În prezent, studiem şi un proiect privind posibilitatea unui flux de programări on-line sau la telefon, dar nu am vrea să ne trezim apoi că cei programaţi nu mai vin", a spus Dragoş Bardoşi.
El a precizat că, deşi programul de funcţionare al ambulatoriului de specialitate este între orele 8,00 şi 20,00, în două ture (8,00 - 13,00 şi 14,00 - 20,00) oamenii se înghesuie la consultaţii de dimineaţă, iar după-amiaza numărul de pacienţi este destul de mic.
Potrivit reprezentantului SCJU Târgu Mureş, în prezent, plafonul decontat de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate este de 28 de consultaţii dimineaţa şi 28 după-amiaza, chiar dacă dimineaţa gradul de adresabilitate este mult mai mare.
În aceste condiţii, zilnic, după epuizarea celor 28 de consultaţii decontate de CJAS Mureş, pot fi efectuate consultaţii la cerere, în limita aceluiaşi program de lucru, dar contra sumei de 35 de lei. AGERPRES/(Dorina Matiş)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bani mai puţini pentru servicii medicale Alexandria, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman a încheiat cu furnizorii de servicii medicale din judeţ 470 de contracte pentru 2009, un an în care bugetul total administrat de această instituţie reprezintă 81,60 la sută în comparaţie cu banii gestionaţi în 2008.
Casa de Pensii Bucureşti primeşte cereri pentru bilete de tratament Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Pensii a Municipiului Bucureşti primeşte, în această perioadă, cereri de acordarea biletelor de tratament pentru acest an.
Iniţiativă legislativă pentru fonduri pentru sănătate Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Un Comitet de Iniţiativă Legislativă Cetăţenească a început strângerea de semnături de la pacienţi pentru creşterea fondurilor alocate sănătăţii.
Numărul persoanelor vindecate de cancer, în creştere Bucureşti, 27 aprilie /Agerpres/ - Un studiu european - Eurocare-4 - recent dat publicităţii arată o creştere constantă a numărului persoanelor considerate vindecate dintre cele diagnosticate cu cancer.
Numărul persoanelor cu boli degenerative ale articulaţiilor, în creştere Bucureşti, 27 aprilie /Agerpres/ - Statisticile medicale arată că din ce în ce mai mulţi oameni suferă de afecţiuni degenerative ale articulaţiilor, în mod special de coxartroză.
Plantele etnobotanice nu intră sub incidenţa legii drogurilor Bucureşti, 27 aprilie /Agerpres/ - Proprietarii magazinelor specializate în vânzarea de produse cu efect halucinogen nu sunt în afara legii, întrucât aceste amestecuri vegetale nu figurează pe tabelele anexă ale Legii privind combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri şi nici pe cele ale Legii...