Cele mai citite
 


Vaccinul antigripal donat de România a ajuns la Chişinău
sâmbătă, 12 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Primul lot de 150.000 de doze de vaccin împotriva virusului gripal A (H1N1), donat de România a ajuns sâmbătă la Chişinău.

Chişinău, 12 dec - Corespondentul Agerpres, Cornel Ciobanu, transmite: Primul lot de 150.000 de doze de vaccin împotriva virusului gripal A (H1N1), donat de România a ajuns sâmbătă la Chişinău.

La recepţionarea lotului a participat şi premierul moldovean, Vlad Filat. El a solicitat demararea unei campanii de informare a cetăţenilor. 'În România vaccinul oferit Republicii Moldova este utilizat cu succes, fiind unul eficient. Următorul lot de vaccinuri acordat de Guvernul României, de 350 mii doze, va sosi în Republica Moldova în cel mai scurt timp şi vă rog să fiţi pregătiţi pentru utilizarea lor eficientă şi operativă', a spus Vlad Filat.

Ministrul sănătăţii Vladimir Hotineanu a declarat că vaccinurile sunt supuse procedurii de verificare a calităţii, iar deja luni, 14 decembrie, Ministerul Sănătăţii va emite un ordin privind demararea campaniei de vaccinare a populaţiei. Campania urmează să înceapă marţi.

Hotineanu a mai declarat că se va vaccina în mod demonstrativ, pentru a spori încrederea populaţiei în vaccin.

Primul lot de vaccin va fi utilizat pentru imunizarea femeilor gravide, a cadrelor medicale, angajaţilor din instituţiile de învăţământ şi centrele sociale, precum şi a celor din structurile de forţă, Serviciul Vamal, Serviciul de Grăniceri.

Republica Moldova aşteaptă încă 350.000 de doze de vaccin oferite de guvernul de la Bucureşti.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Încă 350.000 doze de vaccin împotriva gripei A (H1N1) au ajuns din România la Chişinău România a transmis Republicii Moldova încă 350.000 de doze de vaccin împotriva gripei A (H1N1) din lotul total de 500.000 acordat Republicii Moldova.
R. Moldova va primi joi primul lot de vaccin contra A(H1N1) din România Republica Moldova urmează să primească joi primul lot de 50.000 de doze de vaccin împotriva virusului A(H1N1), oferit de România.
(Corespondenţă) R.Moldova: Numărul bolnavilor de gripa A (H1N1), în creştere Numărul bolnavilor de gripă sezonieră cu virusul A (H1N1) este în creştere, dar situaţia este sub control. Ministerul Sănătăţii dă asigurări că Republica Moldova nu este ameninţată de o epidemie, scrie marţi Jurnal de Chişinău.
(Corespondenţă) Primul deces cauzat de gripa A (H1N1) în Republica Moldova Chişinău, 2 feb - Corespondentul Agerpres, Cornel Ciobanu, transmite: Gripa de tipul A (H1N1) a cauzat primul deces în această iarnă din Republica Moldova. O femeie de 61 de ani a decedat vineri la spitalul din Floreşti (Nord-Est).
Bogdan Aurescu a semnat la Chişinău patru Memorandumuri referitoare la proiecte de sprijin pentru Republica Moldova Secretarul de stat pentru afaceri strategice Bogdan Aurescu a semnat, vineri, în cadrul vizitei pe care o efectuează la Chişinău, patru Memorandumuri de înţelegere referitoare la proiecte de sprijin pentru Republica Moldova, finanţate de România din bugetul asistenţei pentru dezvoltare, gestionat de...
(Corespondenţă) În Republica Moldova începe marţi depunerea dosarelor pentru studii în România Chişinău, 22 iul - Corespondentul Agerpres, Cornel Ciobanu, transmite: În Republica Moldova va începe marţi procesul de depunere a dosarelor în vederea obţinerii unei burse de studiu în instituţiile de învăţământ din România. Ultima zi de depunere a dosarelor va fi 2 august.