Cele mai citite
 


Constanţa: Şapte cazuri de gripă nouă, în ultimele 24 de ore
duminică, 13 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Alte şapte cazuri de gripă nouă au fost confirmate, în ultimele 24 de ore, în judeţul Constanţa, numărul bolnavilor infectaţi cu virusul A/H1N1 ajungând la 48, au anunţat, sâmbătă, reprezentanţii Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică (DJSP).
Potrivit directorului adjunct al instituţiei, dr. Mihaela Dinisov, este vorba de doi copii şi cinci adulţi, toţi fiind cu stare de sănătate bună, sub tratament medical.
În judeţul Constanţa s-a înregistrat un deces din cauza gripei noi, la începutul acestei săptămâni, victima, un bărbat de 45 de ani, suferind şi de alte afecţiuni.
DJSP Constanţa a primit, la sfârşitul lunii noiembrie, de la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Microbiologie şi Imunologie 'I. Cantacuzino', un număr de 52.750 de doze de vaccin antigripal Cantgrip, pentru a fi utilizate împotriva infecţiei cu virusul gripal A/H1N1.
În prima etapă a campaniei, au fost vaccinate 530 de cadre medicale şi aproximativ jumătate din lucrătorii structurilor Ministerului Administraţiei şi Internelor, iar la sfâşitul săptămânii trecute a început vaccinarea studenţilor şi a liceenilor, din judeţul Constanţa.
Potrivit dr. Mihaela Dinisov, există o reticenţă în acceptarea vaccinării, în special în rândul elevilor.
După ce Ministerul Sănătăţii a extins campania de vaccinare cu Cantgrip la întreaga populaţie de risc, medicii de familie constănţeni solicită vaccinul, acesta fiind cerut în special de persoanele cu boli cronice.
Cu privire la infecţiile respiratorii, săptămâna trecută, în judeţul Constanţa, erau înregistrate 2.442 de cazuri, 73 dintre bolnavi fiind spitalizaţi. Totodată, 932 de constănţeni suferă de pneumonie.
Comparativ cu săptămâna precedentă, numărul virozelor a crescut cu 17,7%.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Constanţa: Zeci de cazuri de gripă nouă, reticenţă în acceptarea vaccinării Un număr de 39 de cazuri de gripă nouă s-au înregistrat în judeţul Constanţa din luna mai şi până în prezent, iar unul dintre bolnavi, un bărbat de 45 de ani care suferea şi de alte boli, a decedat la începutul acestei săptămâni.
Constanţa: 52 de bolnavi cu gripă nouă, număr în continuă creştere Alte patru cazuri de gripă nouă au fost confirmate, în ultimele 24 de ore, în judeţul Constanţa, numărul bolnavilor infectaţi cu virusul A/H1N1 ajungând la 52.
Începe vaccinarea împotriva gripei porcine Ministerul Sănătăţii (MS) demarează începând cu data de 26 noiembrie campania de vaccinare împotriva virusului gripal A/H1N1. Până la sfârşitul anului 2009, Institutul Cantacuzino va produce cinci milioane de doze de vaccin, care sunt destinate persoanelor adulte. Astfel, primele 1.340.000 de doze de...
Hunedoara: 10.000 doze de vaccin antigripal A/H1N1 distribuite suplimentar Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara va distribui medicilor de familie şi unităţilor sanitare din judeţ încă 10.000 de doze de vaccin împotriva gripei A/H1N1, operaţiunea fiind prevăzută să se încheie în cursul zilei de luni.
Medicii de familie vor primi 600.000 doze de vaccin antigripal de la furnizori;alte 400.000, asigurate de Institutul Cantacuzino Ministerul Sănătăţii va pune la dispoziţia medicilor de familie aproximativ 600.000 de doze de vaccin antigripal, achiziţionate de la furnizorii autorizaţi din România cu care se află în negociere, restul de 400.000 de doze urmând a fi asigurate de Institutul Cantacuzino până la sfârşitul lunii decembrie...
A început campania de vaccinare antigripală - grupaj Bucureşti, 1 nov /Agerpres/ - Campania de vaccinare gratuită împotriva gripei sezoniere a început luni şi se va desfăşura până în februarie 2011.