Cele mai citite
 


ANSVSA recomandă populaţiei să cumpere carne numai din spaţii autorizate
duminică, 13 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor /ANSVSA/ recomandă populaţiei să cumpere carne sau produse alimentare numai din unităţi sau spaţii autorizate sanitar veterinar, pentru a evita posibile toxiinfecţii alimentare sau infestări cu parazitul Trichinella Spiralis.
ANSVSA avertizează populaţia să nu cumpere carne de porc, produse sau preparate obţinute din aceasta, de la persoane necunoscute sau neautorizate pentru această activitate şi din locuri sau spaţii neautorizate şi nesupravegheate sanitar veterinar.
Potrivit unui comunicat al Autorităţii, carnea proaspătă trebuie cumpărată numai din unităţi autorizate, deoarece, prin programele specifice de control, inspectorii Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor garantează că aceasta provine din abatoare aprobate, unde este asigurată asistenţa sanitară veterinară permanentă.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
ANSVSA va demara luni un Plan naţional de control pentru depistarea E-coli în carne şi lapte Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a anunţat duminică că va demara un Plan Naţional de Control, în data de 16 mai, pentru a determina prevalenţa Escherichia Coli (E.coli) verotoxigenă în produse alimentare de origine animală.
ANSVSA: Prezenţa E-coli în lapte crud şi carne de oaie; trei probe au fost pozitive din 94 analizate Trei probe dintr-un număr de 94 prelevate şi analizate de inspectorii sanitari veterinari, în ultimele două săptămâni, au fost pozitive în ceea ce priveşte prezenţa bacteriei E-coli, una fiind recoltată din lapte crud provenit de la o fermă de creştere a bovinelor din judeţul Alba, iar două de pe suprafaţa...
ANSVSA: 460 de probe prelevate din carne şi organe de pasăre indică absenţa medicamentelor de uz veterinar şi a hormonilor Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a analizat, până în prezent, 460 de probe prelevate din carne şi organe de pasăre, pentru determinarea prezenţei medicamentelor de uz veterinar şi a hormonilor, toate indicând absenţa acestor substanţe.
Consumatorii, sfătuiţi să cumpere carne şi organe de miel însoţite de certificatul de sănătate publică veterinară Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor recomandă cetăţenilor să cumpere carnea şi organele de miel numai dacă sunt însoţite de un certificat de sănătate publică veterinară şi poartă marca de sănătate, întrucât există pericolul substituirii acestor cărnuri cu cea de...
ANSVSA recomandă sacrificarea porcilor în gospodării cu asistenţă veterinară Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) recomandă persoanelor care deţin şi cresc porci pentru consum în gospodăria proprie să solicite asistenţă veterinară înainte de sacrificarea tradiţională şi să efectueze examenul trichineloscopic.
ANSVSA: Trei dintre cele 100 de probe analizate pentru determinarea ADN de cal au fost pozitive Trei dintre cele 100 de probe analizate de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor pentru determinarea ADN-ului de cal au fost identificate pozitive.