Cele mai citite
 


Solicitările de adopţii, în creştere
vineri, 6 februarie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Giurgiu, 6 feb /Agerpres/ - Numărul familiilor din judeţul Giurgiu care au solicitat să adopte un copil în prima lună a anului este dublu faţă de numărul solicitărilor înregistrate pe ultimul semestru al anului trecut, transmite corespondentul AGERPRES.

"Într-o singură lună, peste 20 de familii din judeţul Giurgiu s-au prezentat la sediul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Giurgiu pentru a se interesa de modalitatea prin care pot adopta un copil, numărul celor interesaţi fiind mare comparativ cu anul trecut când în şase luni au fost depuse doar zece cereri în acest sens", a declarat vineri pentru AGERPRES, purtătoarea de cuvânt a DGASPC Giurgiu, Denisa Cristescu.

Motivul pentru care numărul familiilor care vor să adopte un copil este în creştere este reprezentat de faptul că cele mai multe familii nu au copii şi vor să devină părinţi adoptivi pentru copii care au fost abandonaţi.
În general, familiile care vor să adopte copii se interesează de cei cu vârstă mică, de la două luni la maximum trei ani.
În cadrul DGASPC Giurgiu există un compartiment specializat în adopţii care realizează intervenţii specializate şi întreprinde demersuri specifice oferind toate informaţiile necesare şi consilierea psihologică familiilor care vor să adopte un copil. De la depunerea cererii de evaluare în vederea adopţiei şi până la finalizarea procedurii de adopţie pot trece mai multe luni, timp în care este evaluată capacitatea familiei de adopta un copil, precum şi capacitatea de acomodare a copilului cu persoanele adoptive. AGERPRES/(Camelia Bigan)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Giurgiu: Un singur caz de suspiciune de rujeolă în judeţ, la un copil vaccinat în vârstă de doi ani şi jumătate Directorul executiv al DSP Giurgiu, Magdalena Mărcuţ, a declarat joi, pentru AGERPRES, că în judeţ a existat un singur caz de suspiciune de rujeolă în acest an la un copil, caz ulterior infirmat. Ea a spus că părinţii din judeţ nu refuză vaccinarea copiilor pentru această boală.
Giurgiu: Exerciţiu de cooperare a forţelor de intervenţie în situaţii de urgenţă în care s-a simulat un incendiu la parcul industrial Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu a desfăşurat joi un exerciţiu de amploare prin care s-a simulat producerea unui incendiu la un parc industrial, conform purtătorului de cuvânt al ISU Giurgiu, Cristian Virag.
Giurgiu: Anchetă pentru a se stabili circumstanţele în care un băieţel de cinci ani a căzut de la etajul al patrulea Poliţiştii giurgiuveni au deschis o anchetă pentru stabilirea cauzelor şi împrejurărilor în care un copil de cinci ani din municipiu a căzut, joi, de la ultimul etaj al unui bloc cu cinci nivele.
Giurgiu: O fetiţă a fost adusă cu un elicopter SMURD la Bucureşti după ce a fost înţepată de o albină O fetiţă în vârstă de 12 ani din localitatea Dealu din judeţul Giurgiu a fost adusă luni după-amiază cu un elicopter SMURD la un spital din capitală, după ce a fost înţepată de o albină.
Giurgiu: Oficiali ai Spitalului Judeţean de Urgenţă spun că nu au înştiinţaţi oficial în legătură cu amendarea unor medici Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţe Giurgiu, Elisabeta Bene, susţine că medicii de la Spitalul Judeţean de urgenţe Giurgiu nu au primit încă un document oficial prin care să fie înştiinţaţi de faptul că vor fi amendaţi în cazul baschetbalistului american decedat.
Giurgiu: Poliţiştii efectuează cercetări în cazul unui bărbat de 76 de ani decedat la scurt timp după internare Lucrători ai IPJ Giurgiu efectuează cercetări pentru moarte suspectă după ce un bărbat în vârstă de 76 de ani a decedat, la aproximativ o jumătate de oră după de a fost adus la Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu, potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Giurgiu, Cristian Şuţă.