Cele mai citite
 


Durerea de cap si migrena
joi, 13 decembrie 2012   ::   5 Comentarii :: :: Stiri, Articole medicale, Au, ma doare!
 

Nu se poate aprecia cate persoane din intreaga lume sufera cu regularitate dureri de cap. Dar statisticile medicale arata ca aproape 90 la suta dintre durerile de cap sunt clasificate drept o contractie musculara sau, cum se spune de obicei, „dureri de cap din cauza incordarii".

 

Aceste dureri de cap lovesc cel mai puternic prin atacul violent al facturilor, al stresului de la serviciu si al disputelor de tot felul. Durerea este resimtita pretutindeni in cap. Puteti avea o durere mocnita, o senzatie de apasare ori pur si simplu impresia ca nu aveti capul limpede.

Adeseori suferinzii descriu durerea ca pe senzatia data de o banda sau de un cerc strans in jurul capului.

Cu greu se poate gasi o persoana care sa nu fi avut din cand in cand o durere de cap. Pentru majoritatea dintre noi ea este o neplacere ocazionala rezolvata rapid cu cateva analgezice. Dar pentru altii, durerea de cap constituie o problema cronica de natura sa le distruga cariera si relatiile sociale. Unele persoane se nasc cu o predispozitie biologica pentru durerea de cap.

Exista persoane care sufera de o forma deosebit de extenuanta a durerii de cap — migrena.

Majoritatea suferinzilor o reprezinta femeile, iar jumatate dintre ele fac legatura intre crizele de migrena si ciclul menstrual . Simptomele variaza, dar migrena poate fi descrisa in general ca o durere moderata pana la puternica, cu caracter pulsatil, care se manifesta pe o parte a capului. Ea se agraveaza considerabil daca persoana isi continua activitatea. Mai exista si alte simptome, intre care greata si varsaturile, diareea si o sensibilitate crescuta la zgomot, lumina sau mirosuri. Unele persoane au impresia ca vad mici fulgere in fata ochilor inainte de instalarea durerii de cap.

Indiferent ca este vorba de o banala durere de cap sau de o migrena, sunteti cel mai in masura sa descoperiti factorii declansatori ai propriilor dureri de cap. Sunteti cel care puteti face orice pentru a stapani durerile de cap, in sensul de a le preveni sau a le trata. Daca aveti dureri frecvente de cap, incepeti prin a tine un jurnal. Veti putea in felul acesta sa detectati factorii declansatori si, de asemenea, sa va monitorizati raspunsul la tratament.

 

Notare
Comentarii
de vlaicu toader
durerile extraordinar de mari de cap ,gen i-mi explodeaza capul de durere ar putea fi inceputul unei schizofrenii?

de P.C.
Durerile de cap neinsotite de alte simptome productive (halucinatii, idei delirante) nu fac parte din tabloul bolii psihice numita schizofrenie.

de vasile
durerile de cap pot aparea si din cauza unor infectii aparute si netratate la timp...

de bouaru liliana
dureri puternice de cap incep,de la creerul mic se duce spre urechea dreapta ,imi prinde toata partea dreapta cu voma .stie cineva un remediu

de Liliana
Buna! Am hernie de disc cervicala.am luat vitamine,fac gimnastica medicala, masaje...am luat imigran +de 2 oru pe zi timp de 3 luni sperand ca durerea isi va micsora frecventa su intensitateadar din contra oarca e msi rau..la nevoie iau xibimer singurul care imi smelioreaza durerea. E groaznic ...vresu sa incerc si acupunctura.am 42 de ani e inuman simt ca nu mai suport! Dati -mi un sfat ceva...multumescxT

Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Durerile de cap: tipuri, cauze, consecinte Cefaleea sau durerea de cap este unul dintre cele mai frecvente simptome din patologia umana. Initial este considerata ca un fapt aproape banal, apanaj al vietii stresante si suprasolicitante pe care o traim. Bolnavii se autotrateaza, la sfatul prietenilor, colegilor sau la recomandarile foarte insistente...
CEFALEEA Prin cefalee se intelege durerea localizata in extremitatea cefalica, respectiv la nivelul craniului, exceptand durerea de la nivelul fetei, faringelui si a regiunii cervicale si este rezultatul actiunii unor stimuli nocivi asupra structurilor sensibile de la nivelul craniului situate...
Durerile de cap - afecțiune minoră sau motiv de îngrijorare? Cine nu s-a confruntat cu o durere de cap, ușor supărătoare sau greu de suportat? Este foarte important să înțelegem cu ce durere ne confruntăm, să știm cum o tratăm și mai ales care sunt semnele care trebuie să ne trimită la medic.
Migrena - o formă de durere cu impact asupra calităţii vieţii oamenilor Migrena - o formă des întâlnită de durere de cap primară (neasociată cu alte patologii) - are un impact major asupra calităţii vieţii oamenilor.
Suferinzii de migrenă pot spera la noi terapii mai eficiente abia peste câţiva ani Suferinzii de migrenă, o boală care le influenţează dramatic viaţa, pot spera la noi terapii mai eficiente în următorii 3-5 ani.
Durerea de cap, afecţiunea cea mai comună şi mai răspândită Peste 6 milioane de spanioli suferă de migrene şi cefalee. Potrivit datelor Societăţii Spaniole de Neurologie publicate de revista Cephalgia, între 12 şi 15 la sută din populaţie suferă de tulburări neurologice cronice care îi împiedică să desfăşoare orice activitate. După zeci de ani de studii şi de...