Cele mai citite
 


Timiş-: Farmaciile se confruntă cu mari probleme financiare
luni, 14 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Farmaciile vor începe noul an cu mari probleme financiare, deoarece nu au susţinere decât pe hârtie, a declarat, duminică, pentru AGERPRES, Horia Cristian, secretarul Comisiei de Sănătate a Camerei Deputaţilor.
'Problema din ultimul trimestru a acestui an, din Sănătate, a fost rezolvată artificial, prin creditul de angajament, adică sunt nişte bani pe hârtie, dar ei nu există fizic. Pacienţii vor primi, în continuare, reţete, vor fi eliberate medicamente, dar farmaciile nu vor avea plătite aceste medicamente. Nu există banii pentru plata acestor contracte şi, ca atare, la ora actulă, presiunea este pe farmacii', a explicat Cristian.
Farmaciştii au avut, deja, acţiuni de grevă japoneză, la mijlocul lunii noiembrie, dar protestele nu au rezolvat problema de fond, astfel că, la un moment dat, ei nu vor mai putea susţine deficitul de bani şi vor fi nevoiţi să blocheze eliberarea de medicamente gratuite şi compensate până la plata datoriilor.
'Ei nu vor putea suporta prea mult această presiune, în condiţiile în care CNAS face plăţile la şase luni. Este aberant să crezi că cineva poate să susţină financiar zecile de milioane de lei pe fiecare judeţ', a spus Cristian.
Cristian a subliniat că situaţia se va complica şi mai mult, de anul viitor, deoarece se aşteaptă intrarea în vigoare a unei directive UE, care prevede ca plăţile să se facă în termen de 30 de zile, în caz contrar aplicându-se o amendă, la care se adaugă penalităţile pentru fiecare zi de întârziere.
Ana Miclea, preşedinta Colegiului Farmaciştilor Timiş, a declarat, pentru AGERPRES, că în curând nu vor mai exista bani de medicamente pentru a onora reţetele compensate şi gratuite.
'Ele, pur şi simplu, nu vor mai fi pe stoc. Farmaciştii nu au mai primit bani pentru medicamente de câteva luni şi nici nu se preconizează că vor primi, în viitorul apropiat, aşa că angajaţii unităţilor somează Guvernul să găsească o soluţie la această problemă, pentru a evita falimentarea unităţilor', a spus Miclea.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Timiş: Farmaciile încep să dea faliment Farmaciile din Timiş încep să dea faliment sau să fie înghiţite de alte lanţuri farmaceutice, după ce prin Hotărârea de Guvern 1088/2009 s-a decis ca farmaciile să-şi recupereze banii în termen de trei luni pentru reţetele gratuite şi compensate onorate, respectiv după 120 de zile pentru reţetele eliberate...
Mureş: Farmaciile nu mai eliberează medicamente gratuite şi compensate Bugetul pentru segmentul 'Medicamente cu şi fără contribuţie personală - reţete unice şi medicamente eliberate pentru pensionarii cu venituri până la 700 RON' se va epuiza în data de 20 noiembrie, a anunţat, joi, într-un comunicat de presă, Colegiul Farmaciştilor Mureş.
Probleme în eliberarea reţetelor compensate şi gratuite, în farmaciile din ţară - grupaj (I) Tot mai multe farmacii din ţară anunţă că nu vor mai elibera medicamente gratuite şi compensate, fondurile alocate în acest sens de casele judeţene de asigurări de sănătate fiind epuizate sau pe punctul de a se finaliza.
Botoşani: Aproape nicio farmacie nu mai eliberează medicamente gratuite şi compensate Aproape 90% din farmaciile din Botoşani nu mai eliberează, de marţi, medicamente gratuite şi compensate, din cauza nedecontării de către Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) a reţetelor eliberate în lunile iunie şi iulie.
Mehedinţi: Peste 10 milioane de lei pentru decontarea facturilor la medicamente gratuite şi compensate Casa Judeţeană a Asigurărilor de Sănătate (CJAS) Mehedinţi a plătit 10,918 milioane de lei celor 46 de unităţi farmaceutice din teritoriu pentru decontarea facturilor la medicamente gratuite şi compensate, a declarat marţi, pentru AGERPRES, reprezentantul instituţiei, Radu Barbu.
Timiş: Acces al bolnavilor la medicamente compensate şi gratuite, fără liste de aşteptare Judeţul Timiş a beneficiat în acest an de alocări de fonduri importante, ceea ce a asigurat accesul tuturor bolnavilor la medicamente gratuite şi compensate fără liste de aşteptare, a declarat joi prof. univ. dr. Victor Dumitraşcu, director general al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Timiş...