Cele mai citite
 


Constanţa: 52 de bolnavi cu gripă nouă, număr în continuă creştere
marţi, 15 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Alte patru cazuri de gripă nouă au fost confirmate, în ultimele 24 de ore, în judeţul Constanţa, numărul bolnavilor infectaţi cu virusul A/H1N1 ajungând la 52.
Reprezentanţii Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică (DJSP) Constanţa au informat, duminică, că este vorba de trei copii şi o femeie gravidă şi că toţi sunt cu starea de sănătate bună, sub tratament medical.

În ultima săptămână, în judeţul Constanţa, noi cazuri de persoane infectate cu A/H1N1 au fost înregistrate aproape zilnic, iar un bolnav, în vârstă de 45 de ani, care suferea şi de alte boli, a decedat.

DJSP Constanţa a primit, la sfârşitul lunii noiembrie, de la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Microbiologie şi Imunologie 'I. Cantacuzino', un număr de 52.750 de doze de vaccin antigripal Cantgrip, pentru a fi utilizate împotriva infecţiei cu virusul gripal A/H1N1.

În prima etapă a campaniei, au fost vaccinate 530 de cadre medicale şi aproximativ jumătate din lucrătorii structurilor Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI), iar la sfâşitul săptămânii trecute a început vaccinarea studenţilor şi a liceenilor din judeţul Constanţa.

Potrivit directorului adjunct al DJSP Constanţa, dr. Mihaela Dinisov, există o reticenţă în acceptarea vaccinării, în special în rândul elevilor şi studenţilor.

După ce Ministerul Sănătăţii a extins campania de vaccinare cu Cantgrip la întreaga populaţie de risc, medicii de familie constănţeni solicită vaccinul, acesta fiind cerut în special de persoanele cu boli cronice.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Constanţa: Zeci de cazuri de gripă nouă, reticenţă în acceptarea vaccinării Un număr de 39 de cazuri de gripă nouă s-au înregistrat în judeţul Constanţa din luna mai şi până în prezent, iar unul dintre bolnavi, un bărbat de 45 de ani care suferea şi de alte boli, a decedat la începutul acestei săptămâni.
Constanţa: Şapte cazuri de gripă nouă, în ultimele 24 de ore Alte şapte cazuri de gripă nouă au fost confirmate, în ultimele 24 de ore, în judeţul Constanţa, numărul bolnavilor infectaţi cu virusul A/H1N1 ajungând la 48, au anunţat, sâmbătă, reprezentanţii Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică (DJSP).
Începe vaccinarea împotriva gripei porcine Ministerul Sănătăţii (MS) demarează începând cu data de 26 noiembrie campania de vaccinare împotriva virusului gripal A/H1N1. Până la sfârşitul anului 2009, Institutul Cantacuzino va produce cinci milioane de doze de vaccin, care sunt destinate persoanelor adulte. Astfel, primele 1.340.000 de doze de...
Hunedoara: 10.000 doze de vaccin antigripal A/H1N1 distribuite suplimentar Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara va distribui medicilor de familie şi unităţilor sanitare din judeţ încă 10.000 de doze de vaccin împotriva gripei A/H1N1, operaţiunea fiind prevăzută să se încheie în cursul zilei de luni.
Medicii de familie vor primi 600.000 doze de vaccin antigripal de la furnizori;alte 400.000, asigurate de Institutul Cantacuzino Ministerul Sănătăţii va pune la dispoziţia medicilor de familie aproximativ 600.000 de doze de vaccin antigripal, achiziţionate de la furnizorii autorizaţi din România cu care se află în negociere, restul de 400.000 de doze urmând a fi asigurate de Institutul Cantacuzino până la sfârşitul lunii decembrie...
Galaţi: Doar 13.000 de doze de vaccin antigripal dintre cele peste 70.000 necesare au ajuns în judeţ Ministerul Sănătăţii a distribuit pentru judeţul Galaţi doar 13.000 de doze de vaccin antigripal dintre cele peste 70.000 necesare pentru campania de vaccinare gratuită din acest sezon, a anunţat, marţi, şeful Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică Galaţi, Valentin Boldea.