Cele mai citite
 


Satu Mare: Consiliul Judeţean are pregătite cele mai mari investiţii din istorie
marţi, 15 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Consiliul Judeţean (CJ) Satu Mare are pregătite cele mai mari investiţii din istoria judeţului, însă ar putea întâmpina probleme la cofinanţarea acestora.
Potrivit purtătorului de cuvânt al CJ Satu Mare, Ciprian Fabian, administraţia judeţeană are o serie de proiecte europene care necesită cofinanţare locală, însă bugetul judeţean nu va fi suficient pentru aceste cheltuieli, reprezentanţii CJ aşteptând sprijin din partea Executivului.

Cel mai important proiect este 'Extinderea şi redistribuirea infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Satu Mare', valoarea totală a lucrărilor preconizate a se efectua se ridică la 461.852.000 lei respectiv 109.790.000 euro, în perioada 2010-2015. Investiţiile vor consta în reabilitarea şi extinderea reţelei de apă şi a conductelor de distribuţie, reabilitarea şi extinderea instalaţiilor de tratare a apei potabile, dotarea cu staţii de pompare, de depozitare şi extinderea reţelelor de distribuţie a apei. Totodată, acesta prevede reabilitarea şi extinderea reţelelor de canalizare, reabilitarea de staţii de pompare a apelor uzate, reabilitarea şi/sau construirea de noi staţii de tratare a apelor reziduale.

Un alt proiect important este cel referitor la construirea gropii de gunoi ecologice şi a rampelor de colectare a deşeurilor din întreg judeţul. Astfel a fost încheiat un contract de execuţie în valoare de 88.771.739 lei, în 2010 fiind programată implementarea întregului proiect.

Cel de-al treilea mare proiect 'Modernizarea infrastructurii drumurilor judeţene în judeţul Satu Mare - DJ 109L Negreşti - Oaş- Turţ', se află în faza de licitare, valoarea totală fiind de 60.574.586,21 lei, din care suma nerambursabilă 48.297.025,05 lei. Proiectul presupune asigurarea conexiunii la reţeaua naţională de drumuri, modernizarea drumului Negreşti Oaş - Turţ având o lungime totală de 28,4 kilometri.

Ciprian Fabian a mai precizat că pentru buna desfăşurare a acestor proiecte şi a altora cu valoare mai mică se aşteaptă sprijin financiar din partea guvernului.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bihor: Investiţii ale MS la Spitalul Clinic de Recuperare Medicală Băile Felix, inaugurate de ministrul Ritli Ministrul Sănătăţii, dr. Ritli Ladislau şi fostul ministru Cseke Attila, au participat sâmbătă, la Spitalul Clinic de Recuperare Medicală Băile Felix, la darea în folosinţă a bazinelor interioare de hidrokinetoterapie adulţi, care au fost reparate capital în urma unei investiţii realizate în anul 2011...
Candidaţii la Primăria Ploieşti, despre soluţiile pentru spitale, proiectele europene şi măsurile anticorupţie Cei 13 candidaţi pentru funcţia de primar al municipiului Ploieşti au răspuns întrebărilor AGERPRES referitoare la proiectele avute în vedere pentru Spitalul de Pediatrie şi cel Municipal, aflate în subordinea primăriei, şi soluţiile financiare pentru implementarea lor; cele mai importante trei proiecte...
Satu Mare: Attila Cseke se declară mulţumit de investiţiile făcute la Spitalul Judeţean Ministrul Sănătăţii, Attila Cseke, se declară mulţumit de lucrările de modernizare a Secţiei de Boli Infecţioase şi de construirea noii Unităţi de Primire a Urgenţelor de la Spitalul Judeţean Satu Mare, proiecte finanţate împreună cu Consiliul Judeţean.
Satu Mare: Dorel Coica (USL) -Ca primar vreau să realizez proiectul Satu Mare IT Valley(interviu) Candidatul USL la Primăria municipiului Satu Mare, dr. Dorel Coica, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că îşi propune realizarea a peste 1.000 de locuinţe sociale, proiectul fiind preluat 'la cheie' de la primarul Constanţei, Radu Mazăre. Coica are în program şi crearea unui Fond de Dezvoltare...
Satu Mare: Dorel Coica (USL) -Ca primar vreau să realizez proiectul Satu Mare IT Valley (interviu) Candidatul USL la Primăria municipiului Satu Mare, dr. Dorel Coica, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, că îşi propune realizarea a peste 1.000 de locuinţe sociale, proiectul fiind preluat 'la cheie' de la primarul Constanţei, Radu Mazăre. Coica are în program şi crearea unui Fond de Dezvoltare...
Satu Mare: Credit pentru dotarea Spitalului Judeţean cu aparatură Consiliul Judeţean (CJ) Satu Mare a aprobat în şedinţa de luni contractarea unei finanţări rambursabile interne pentru realizarea de investiţii în domeniul sănătăţii, astfel încât unitatea să fie acreditată de Ministerul Sănătăţii la nivelul II, faţă de nivelul III cât este în prezent.