Cele mai citite
 


Seulul ajută Phenianul să lupte împotriva gripei porcine
marţi, 15 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Coreea de Sud se pregăteşte să expedieze medicamente şi echipamente în valoare de 15 milioane de dolari pentru a-şi ajuta vecinul din nord să lupte împotriva gripei porcine, a anunţat luni Ministerul sud-coreean al Unificării.
Antivirale - Tamiflu şi Relenza -, ce permit tratarea a 500.000 de pacienţi, vor fi trimise până la finele anului, finanţate dintr-un fond public destinat cooperării intercoreene, scrie AFP.

Coreea de Nord a acceptat joi ajutorul Seulului pentru a o ajuta să lupte împotriva gripei A/H1N1/ din ţara comunistă, unde mai multe cazuri au fost înregistrate cu o zi în urmă.

Lucru rar, autorităţile nord-coreene au anunţat miercuri mai multe cazuri de gripă porcină, confirmând astfel informaţii provenind din ţări străine. Ministerul nord-coreean al Sănătăţii a anunţat 9 cazuri în capitala Phenian şi în oraşul Sinuiju, aflat la frontiera chineză.

În ceea ce o priveşte, Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/ a precizat că cei nouă pacienţi nord-coreeni atinşi de virus au fost cu toţii recuperaţi, potrivit agenţiei sud-coreene Yonhap.

Majoritatea ajutorului furnizat de Seul regimului comunist a fost suspendat pe fondul tensiunilor crescânde dintre cele două ţări. Cu toate acestea, o asistenţă umanitară furnizată de organisme private continuă să fie trimisă spre Nord.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Organizaţia Mondială a Sănătăţii susţine că a descoperit un nou virus asemănător cu SARS Un nou virus din aceeaşi familie cu virusul SARS care a cauzat moartea a 800 de persoane în 2002 a fost identificat în Marea Britanie la un bărbat care s-a aflat recent în Arabia Saudită, a anunţat duminică Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), transmite Reuters.
Armenia: Gripa porcină a făcut trei morţi de la începutul anului (minister) Trei oameni au murit de gripă porcină (gripă tip A (H1N1)) în Armenia de la începutul anului, a declarat, luni, Ministerul armean al sănătăţii, citat de AFP.
Pistol (CNSCBT): Nu avem gripă porcină; cele 12 persoane care au murit - confirmate cu virus gripal sezonier Directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), Adriana Pistol, a afirmat joi că în România nu există gripă porcină, precizând că cele 12 persoane care au murit în ultima săptămână au fost confirmate cu virus gripal sezonier.
Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat sfărşitul epidemiei de Ebola din Africa de Vest Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunţat joi sfârşitul epidemiei de Ebola din Africa de Vest, avertizând că Guineea, Liberia şi Sierra Leone rămân cu un risc ridicat de mici focare suplimentare ale acestei maladii, anunţă agenţiile de presă internaţionale.
OMS va cerceta dacă virusul noii gripe 'a scăpat' din laborator Madrid, 21 mai /Agerpres/ - Cercetătorul australian Adrian Gibbs a asigurat că noul virus gripal A/H1N1 ar fi fost dezvoltat în laborator şi că ar fi scăpat de aici dintr-o ”eroare umană”. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat că oamenii săi de ştiinţă vor investiga teza expertului australian...
Gripa porcină a făcut patru victime în Liban în această iarnă Gripa porcină a ucis patru persoane în Liban în această iarnă, începând din luna noiembrie, a declarat miercuri Ministerul Sănătăţii din această ţară, citat de agenţia France Presse (AFP).