Cele mai citite
 


În judeţul Arad, 112 de cazuri de gripă nouă
marţi, 15 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
În judeţul Arad au fost confirmate în ultimele patru zile alte 11 cazuri de îmbolnăvire de gripă nouă AH1N1, astfel că numărul total al cazurilor a ajuns la 112.
Directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică a Judeţului Arad, Dana Negru, medic primar epidemiolog, a declarat că din cele 112 persoane la care a fost confirmată virusul gripei noi, în prezent sunt bolnave 18 persoane (opt adulţi şi doi copii), aflându-se în evoluţie în judeţ 17 focare de boală.
'Au fost confirmaţi bolnavi de gripă A/H1N1 în 17 dintre cele 78 de localităţi din judeţ, ultima localitate în care a apărut boala fiind comuna Zimandul Nou, situată la cca zece km de municipiul reşedinţă de judeţ. Cei mai mulţi bolnavi, 88, au fost confirmaţi în municipiul Arad, în celelalte localităţi înregistrându-se între 1 şi 3 cazuri, cu menţiunea că formele de boală din ultima săptămână sunt severe şi au apărut la adulţi', a precizat dr.Dana Negru.
Potrivit sursei citate, numărul cel mai mare de bolnavi aparţine categoriei de vârstă 15- 19 ani - 39 de cazuri. Repartizarea cazurilor pe celelalte grupe de vârstă este următoarea: 10 - 14 ani, 13 cazuri, 50 - 54 ani, nouă cazuri, 25 - 29 ani - opt cazuri, 30- 34 şi 40- 44, câte şapte cazuri.
Directorul coordonator adjunct al DSP Arad a mai precizat că, prin adresa Ministerului Sănătăţii nr.59762/09.12.2009, alături de alte categorii de salariaţi, toţi jurnaliştii care doresc vaccinarea gripală pandemică pot beneficia de dozele aferente, solicitându-le medicilor de familie pe ale căror liste de asiguraţi figurează.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Arad: Alte patru cazuri de gripă nouă, confirmate în judeţ Alte patru cazuri de îmbolnăvire de gripă nouă cu AH1N1 au fost confirmate marţi în judeţul Arad, astfel că numărul total a ajuns la 96, în ultimele şapte zile fiind înregistrate 15 cazuri noi de îmbolnăvire.
În judeţul Arad, s-a ajuns la 123 de cazuri de gripă nouă Arad, 18 dec /Agerpres/ - În ultimele 48 de ore au fost confirmate încă trei cazuri de îmbolnăviri cu virusul A/H1N1, astfel că numărul total al cazurilor de gripă nouă înregistrate în judeţul Arad a ajuns la 123, transmite corespondentul AGERPRES.
Arad: În judeţul Arad au fost confirmate 92 de cazuri de gripă nouă Arad, 6 dec /Agerpres/ - Directorul coordonator adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Arad, dr. Dana Negru, medic primar epidemiolog, a declarat că în judeţ au mai fost confirmate două cazuri de îmbolnăvire de gripă nouă A/H1N1, astfel că numărul total al cazurilor a ajuns la 92, în ultimele...
Arad: Alte patru cazuri de gripă nouă, confirmate Arad, 5 dec /Agerpres/ - Alte patru cazuri de îmbolnăvire de gripă nouă AH1N1 au fost confirmate în judeţ, astfel că numărul total al cazurilor a ajuns la 90, informează dr. Dana Negru, medic primar epidemiolog, director coordonator adjunct sănătate publică şi programe de sănătate al Direcţiei de Sănătate...
Arad: Încă două cazuri de gripă nouă confirmate La nivelul judeţului Arad au mai fost confirmate luni, alte două cazuri de îmbolnăvire cu gripa nouă A/H1N1, astfel că numărul total al cazurilor a ajuns la 94, în ultimele şase zile fiind înregistrate 11 cazuri noi de îmbolnăvire, transmite corespondentul AGERPRES.
Peste o sută de cazuri de gripă nouă în judeţul Arad În judeţul Arad au fost confirmate joi, alte cinci cazuri de îmbolnăvire de gripă nouă AH1N1, astfel că numărul total al cazurilor a ajuns la 101, în ultimele şapte zile fiind înregistrate 15 cazuri noi de îmbolnăvire.