Cele mai citite
 


Şefi de secţie suspendaţi în cazul bebeluşului cu fractură
joi, 5 februarie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Galaţi, 5 feb /Agerpres/ - Directorul adjunct al Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică Galaţi, dr. Costinela Georgescu, a declarat, joi, pentru AGERPRES, că doi şefi de secţie au fost suspendaţi din funcţie în cazul bebeluşului născut pe 6 ianuarie la Spitalul Judeţean "Sf. Apostol Andrei" din Galaţi şi nediagnosticat cu fractură de femur, după nouă zile de spitalizare.

Georgescu a spus că managerul spitalului, dr. Marin Crăciun, a dispus suspendarea din funcţie a şefului secţiei obstetrică ginecologie, dr. Victoria Daniela Gogulescu, şi a şefului secţiei neonatologie, dr. Geta Mitrea. În cazul medicului neonatolog Iulia Negrea şi a medicului ginecolog Iulian Ciubotaru, implicaţi în acelaşi caz, cercetările continuă în cadrul comisiei de disciplină a spitalului, rezultatele finale urmând a fi comunicate probabil în ziua de luni.

Secretarul de stat în cadrul Ministerului Sănătăţii (MS), Aurel Nechita, a prezentat, sâmbătă, la Galaţi, rezultatele finale ale anchetei demarate în acest caz de comisia numită de ministrul Sănătăţii.
Aurel Nechita a spus că ancheta a scos la iveală faptul că piciorul bebeluşului a fost rupt în spital, însă nu se ştie când anume - la naştere sau ulterior, printr-o manevră greşită asupra copilului.
Potrivit lui Nechita, medicul ginecolog care a făcut operaţia de cezariană se face vinovat pentru faptul că a intrat într-o astfel de operaţie fără un al doilea medic, dar şi şefa secţiei de neonatologie, care nu a intrat în operaţie, deşi era în cunoştinţă de cauză. În plus, medicul neonatolog care s-a ocupat de caz se face vinovat pentru faptul că nu a făcut radiografie membrului, deşi pe fişa de observaţie a scris zilnic faptul că piciorul era umflat.
'Medicul nu avea dreptul să intre singur, doar cu o asistentă, celălalt medic era la o urgenţă, şefa secţiei stătea în sala de operaţie, se uita din tribună, când putea să intre mâna a doua. Medicii neonatologi, nouă zile nu au pus un diagnostic care era destul de simplu, în momentul în care ai un picior umflat şi scrii în foaia de observaţie zi de zi că este umflat şi nu-i faci o radiografie', a spus Nechita.
Potrivit legii, MS poate recomanda măsurile care se impun, însă deciziile aparţin conducerii Direcţiei de Sănătate Publică şi Spitalului Judeţean.
'Am recomandat conducerii spitalului şi vom cere Autorităţii Judeţene de Sănătate Publică să ia măsurile de rigoare în sensul în care să evalueze foarte serios toţi parametrii contractuali dintre managerul spitalului şi cei doi şefi de secţie. De asemenea, dacă atitudinea celor doi medici chirurgi şi neonatolog trebuie sancţionată administrativ de conducerea spitalului. Sancţiunile vor fi decise de directorul Spitalului judeţean, care are contract atât cu şefii de secţie, cât şi cu ceilalţi medici din secţie. Conform Codului Penal aceste sancţiuni pot fi de la mustrare, la reţineri din salariu în diferite procente şi până la desfacerea contractului de muncă', a spus Nechita.
Raportul comisiei ministeriale conduse de Aurel Nechita va fi pus şi la dispoziţia Colegiului Medicilor, dar aceasta nu este obligat să ţină cont de el.
'Am avut o discuţie şi cu preşedintele Colegiului Medicilor, prof. Astărăstoaie, şi domnia sa a fost de acord că echipa ministerială, care a analizat cazul de la Galaţi, a avut o conduită corectă profesională şi nu cred că Colegiul Medicilor de la Galaţi va avea o altă părere', a menţionat Nechita.
Bebeluşul Eduard Dragomir, născut pe 6 ianuarie la Spitalul Judeţean "Sf. Apostol Andrei" din Galaţi, a fost externat de medici, după nouă zile de spitalizare cu piciorul rupt, fără ca doctorii să îi pună acest diagnostic.
Deşi bebeluşul prezenta o tumefiere la nivelul piciorului, medicii le-au spus părinţilor că este vorba despre o reacţie adversă la vitamina K şi au recomandat comprese reci.
Abia când au mers cu bebeluşul la Spitalul de Pediatrie "Sf. Ioan" din Galaţi, părinţii au aflat că micuţul are piciorul rupt, solicitând transferul la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Bucureşti.
Tatăl bebeluşului, Robert Dragomir, a depus plângeri atât la Autoritatea Judeţeană de Sănătate Publică, cât şi la Colegiul Medicilor din Galaţi, considerându-i vinovaţi pe cei doi medici - şefa secţiei neonatologie Geta Mitrea şi medicul neonatolog Iulia Negrea, dar nu şi pe medicul ginecolog Iulian

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII ÎN JUDEŢE Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Corespondenţi în săptămâna 9-13 mai
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 11 - 15 iulie:
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 9 - 13 mai:
Bani mai puţini pentru servicii medicale Alexandria, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman a încheiat cu furnizorii de servicii medicale din judeţ 470 de contracte pentru 2009, un an în care bugetul total administrat de această instituţie reprezintă 81,60 la sută în comparaţie cu banii gestionaţi în 2008.
Casa de Pensii Bucureşti primeşte cereri pentru bilete de tratament Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Pensii a Municipiului Bucureşti primeşte, în această perioadă, cereri de acordarea biletelor de tratament pentru acest an.
Iniţiativă legislativă pentru fonduri pentru sănătate Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Un Comitet de Iniţiativă Legislativă Cetăţenească a început strângerea de semnături de la pacienţi pentru creşterea fondurilor alocate sănătăţii.