Cele mai citite
 


Tulcea: Servicii medicale acordate românilor în străinătate, nedecontate
marţi, 15 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) din Tulcea are de încasat peste 6.000 de lei pentru serviciile de care au beneficiat în acest an patru persoane străine în unităţile medicale din judeţ.
Directorul general al CAS, Gheorghe Ifrim, a declarat că în acest an trei persoane din Italia şi una din Portugalia au beneficiat de servicii medicale în unităţile din judeţ în sumă totală de 6.184,22 lei, cea mai mare parte a sumei, respectiv 4.248 de lei fiind afectată serviciilor de care a beneficiat în iulie un cetăţean italian.
În acelaşi timp, CAS trebuie să plătească serviciile medicale de care au beneficiat 25 de tulceni în străinătate în valoare de circa 30.000 de euro, din care instituţia tulceană a plătit doar 471 de lei.
'Nici casele din străinătate nu au decontat serviciile pentru cetăţenii străini care s-au internat în unităţile din Tulcea, iar noi nu am decontat decât 471 de lei pentru serviciile oferite românilor în străinătate. Noi avem probleme cu bugetul, dar şi probleme legate de pachetul de servicii, pentru că cetăţenii români nu ştiu uneori serviciile de care au beneficiat. Probabil că şi casele din străinătate acordă o mai mică atenţie acestor decontări', a declarat luni, într-o conferinţă de presă, directorul CAS, Gheorghe Ifrim.
Potrivit sursei, de la începutul anului, CAS Tulcea a eliberat 1.089 de carduri europene de asigurări de sănătate, precum şi 365 de certificate înlocuitoare provizorii.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Teleorman: CAS a eliberat peste 1.100 carduri europene de sănătate Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman a eliberat în acest an circa 1.110 carduri europene, solicitate de persoane care s-au deplasat temporar în state din Uniunea Europeană pentru a putea beneficia de servicii medicale. Purtătorul de cuvânt al CAS Teleorman, Mihaela Popa, a declarat miercuri...
Tulcea: CAS a mai comandat 6.700 de carduri de sănătate Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Tulcea a comandat tipărirea a încă 6.700 de carduri de sănătate pentru persoanele care au fost omise în prima etapă de distribuire a acestora.
Teleorman: CAS a eliberat peste 1.100 carduri europene de sănătate Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman a eliberat în acest an circa 1.110 carduri europene, solicitate de persoane care s-au deplasat temporar în state din Uniunea Europeană pentru a putea beneficia de servicii medicale.
Tulcea: Medicii de familie doresc ca vaccinările să fie plătite de Casa de Asigurări de Sănătate Medicii de familie din judeţul Tulcea doresc ca vaccinările care se efectuează în propriile cabinete să fie plătite de Casa de Asigurări de Sănătate (CAS), nu de către Direcţia de Sănătate Publică (DSP), aşa cum prevede decizia Ministerului Sănătăţii.
Tulcea: Medicii psihiatri, cei de familie şi CAS doresc modificarea Contractului cadru din acest an Medicii psihiatri şi Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) din Tulcea doresc modificarea Contractului cadru privind condiţiile acordării asistenţei medicale din acest an, astfel încât fie aceştia, fie medicii de familie să poată prescrie reţete persoanelor suferinde.
Tulcea: Sprijin pentru femeile care au suferit intervenţii chirurgicale după ce au fost diagnosticate cu cancer de sân Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Tulcea va emite săptămâna viitoare primele acorduri pentru decontarea protezelor mamare necesare femeilor care au suferit intervenţii chirurgicale după ce au fost diagnosticate cu cancer de sân.