Cele mai citite
 


Teleorman: Studenţii se opun vaccinării împotriva A/H1N1
marţi, 15 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Doar aproximativ zece la sută dintre cei 400 de studenţi de la facultăţile din Alexandria ale Universităţii Biotera au acceptat să facă vaccinul împotriva gripei A/H1N1.
Medicul Luminiţa Dumitraşcu, coordonator al Serviciului de supraveghere boli transmisibile din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Teleorman, a declarat pentru AGERPRES, luni, că vaccinul este recomandat, dar nu obligatoriu, decizia aparţinând fiecărui student.
Potrivit sursei citate, 'accesibilitatea pentru acest vaccin a fost mai mare în licee, acolo unde elevii cu vârsta de peste 16 ani fac parte din grupul ţintă al primei etape a acestei campanii antivirale.
De asemenea, la Spitalul Judeţean pentru Urgenţe din Alexandria personalul medical a fost în mare parte de acord cu vaccinarea, dar la alte unităţi sanitare de acest fel din judeţ 'există reţineri'.
DSP Teleorman a primit 10.500 de doze de vaccin pentru gripa nouă, din care peste 3.000 au fost folosite prin medicii de familie şi medicii şcolari.
În judeţul din sudul ţării au fost confirmate 18 cazuri de gripă provocată de virusul A/H1N1, pentru alte două persoane cu suspiciune, elevi la un colegiu tehnic din Roşiorii de Vede, aşteptându-se rezultatul analizelor de laborator, efectuate la Bucureşti.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Teleorman: Continuă vaccinarea împotriva gripei noi Alexandria, 25 ian /Agerpres/ - Ultimul caz de gripă nouă în judeţul Teleorman este un bărbat, cadru sanitar care a vaccinat mai multe persoane fără a apela el însuşi la această formă de imunizare.
Teleorman: Vaccinarea antigripală a început la Prefectură Campania de vaccinare pentru combaterea gripei A/H1N1 a început în Teleorman joi cu funcţionarii Prefecturii, la sediul din Alexandria al acestei instituţii publice.
Vrancea: Se aşteaptă dozele de vaccin împotriva gripei A/H1N1 Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vrancea au solicitat de la Ministerul Sănătăţii alocarea a 48.000 de doze de vaccin împotriva gripei A/H1N1.
Primele doze de vaccin pentru gripa nouă produs la Cantacuzino pleacă joi spre zonele de focar Primele doze de vaccin contra virusului A/H1N1, produs de Institutul Cantacuzino din Capitală, vor fi transportate, joi, sub pază, în zonele de focar din ţară.
Teleorman: A doua tranşă de doze de vaccin antigripal a ajuns în judeţ Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Teleorman i-a fost repartizată a doua tranşă de vaccinuri antigripale, după cea din luna octombrie.
Gorj: Încă 10.000 de doze de vaccin anti A/H1N1 solicitate de DSP Cele aproximativ 20.000 de doze de vaccin împotriva virusului A/H1N1 existente în stocul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj au fost epuizate odată cu distribuirea acestora către medicii de familie din judeţ, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Elena Piţian.