Cele mai citite
 


Gorj: Peste 650 de persoane, vaccinate contra gripei noi
marţi, 15 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Peste 650 de persoane din judeţ, majoritatea cadre medicale, au fost vaccinate, până în prezent, împotriva gripei noi, a declarat, luni, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Gorj, Elena Piţian.
Potrivit acesteia, au fost achiziţionate 20.080 de doze de vaccin şi distribuite 3.946 dintre acestea.
'S-au distribuit, în prima tranşă, prin unităţile sanitare cu paturi, medici de familie şi medici şcolari, aproximativ 4.000 de doze pentru personalul medico-sanitar şi cel din cadrul serviciilor esenţiale pentru populaţie, elevii cu vârsta de peste 16 ani şi pentru bolnavii cronici. Astfel, au fost vaccinate 517 cadre medicale şi 144 de elevi şi studenţi. Campania de imunizare se va termina pe data de 21 februarie, anul viitor, odată cu finalizarea celor trei etape de vaccinare, urmând ca dozele care vor fi distribuite, dar nu vor fi utilizate, să fie înapoiate DSP Gorj', a precizat Elena Piţian.
În cadrul Programului naţional de prevenire a gripei porcine, Ministerul Sănătăţii a alocat suma de 400.000 lei pentru achiziţionarea de materiale dezinfectante necesare în unităţile medicale, cele şcolare şi în instituţiile publice din judeţ, acestea fiind procurate şi distribuite deja unităţilor.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Gorj: Încă 10.000 de doze de vaccin anti A/H1N1 solicitate de DSP Cele aproximativ 20.000 de doze de vaccin împotriva virusului A/H1N1 existente în stocul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj au fost epuizate odată cu distribuirea acestora către medicii de familie din judeţ, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Elena Piţian.
Gorj: A doua tranşă a vaccinului diftero-tetanic, aşteptată pentru imunizarea copiilor sub şase ani Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj aşteaptă cea de-a doua tranşă de vaccin diftero-tetanic pentru a-l repartiza medicilor de familie din judeţ în vederea imunizării copiilor sub 6 ani, a declarat miercuri, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Elena Piţian.
A început campania de vaccinare antigripală - grupaj Bucureşti, 1 nov /Agerpres/ - Campania de vaccinare gratuită împotriva gripei sezoniere a început luni şi se va desfăşura până în februarie 2011.
Gorj: Prima tranşă de vaccin antigripal va fi utilizată pentru imunizarea cadrelor medicale Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj a primit prima tranşă de vaccin antigripal, cele trei mii de doze urmând să fie distribuite în cursul zilei de marţi pentru imunizarea cadrelor medicale din judeţ, a declarat pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Elena Piţian.
Gorj: Stocul de vaccin antigripal, aproape epuizat la nivelul judeţului Cele aproximativ şase mii de doze de vaccin antigripal distribuite de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj medicilor de familie şi unităţilor cu paturi din judeţ sunt aproape epuizate, în teritoriu mai fiind circa 170 de doze, a declarat vineri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instituţiei...
Gorj: Campania de imunizare a copiilor, reluată după distribuirea celei de-a doua tranşe a vaccinului diftero-tetanic Peste 2.400 de doze de vaccin diftero-tetanic au fost distribuite medicilor de familie din judeţ pentru a relua imunizarea copiilor până într-un an, după ce campania a fost suspendată timp de două luni din cauza lipsei serului respectiv, a declarat marţi, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Direcţiei...