Cele mai citite
 


Poliomielita a reapărut în tot mai multe state africane (OMS)
marţi, 15 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri, Boli infectioase
 

Poliomielita a reapărut în mai multe ţări africane, a anunţat luni, la Harare, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), care a solicitat mai multe fonduri pentru finanţarea vaccinărilor, relatează AFP.

'Mai multe ţări au semnalat reapariţia poliomielitei, care fusese eradicată', a declarat directorul regional al OMS în Africa, Luis Gomes Sambo, în deschiderea unei conferinţe privind vaccinarea infantilă.

'Numărul ţărilor în care s-au depistat cazuri de poliomielită a crescut de la 13 la 19 în 2009' în Africa, a adăugat el.

'Avem nevoie să creştem ajutorul financiar pentru ameliorarea capacităţii guvernelor de a bugeta vaccinurile', a mai spus Louis Gomes Sambo în faţa celor circa 150 de delegaţi care participă la conferinţă.

Angola, Ciadul, Republica Democratică Congo (RDC) şi Nigeria sunt printre statele cele mai afectate de creşterea numărului de cazuri de poliomielită.

Circa 74% dintre copiii din Africa sunt vaccinaţi împotriva poliomielitei, dar numărul lor ar trebui să fie de cel puţin 85%, apreciază OMS.

Poliomielita, maladie contagioasă care se transmite pe cale orală şi poate provoca paralizie ireversibilă, a fost practic eradicată în lume. Boala este endemică în patru ţări: Afganistan, India, Pakistan şi Nigeria.

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Poliomielită: Vaccinarea a peste 23 milioane de copii în Orientul Mijlociu Fondul pentru Copii al Naţiunilor Unite /UNICEF/ şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/ au anunţat luni că au început o campanie de vaccinare a 23 milioane de copii în Orientul Mijlociu împotriva poliomielitei, după descoperirea a 17 cazuri în Siria, relatează AFP.
MAE: OMS recomandă vaccinarea celor care călătoresc în anumite state din Africa şi Asia Organizaţia mondială a Sănătăţii (OMS) a emis o recomandare de vaccinare cu o doză de vaccin polio inactiv (VPI) a tuturor persoanelor care călătoresc pe termen scurt sau lung în Afganistan, Camerun, Guineea Ecuatorială, Etiopia, Irak, Israel, Nigeria, Pakistan, Somalia şi Siria, informează un comunicat...
OMS a reuşit vaccinarea a 3,7 milioane de copii irakieni împotriva poliomielitei Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), în colaborare cu UNICEF, a reuşit să vaccineze împotriva poliomielitei 3,7 milioane de copii irakieni, în pofida conflictului armat cu care se confruntă această ţară, informează marţi EFE.
MAE: OMS a actualizat lista cu ţările care necesită vaccinarea obligatorie împotriva polio-virusurilor Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români că Organizaţia Mondială a Sănătăţii a actualizat lista cu ţările pentru care se cere obligatoriu vaccinarea polio - Afganistan, Pakistan, Nigeria, Ucraina, Guineea, Madagascar şi Laos.
MAE: OMS recomandă vaccinarea persoanelor care călătoresc în state afectate de virusurile poliomielitei Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a emis o recomandare de vaccinare, cel puţin pentru următoarele 12 luni, cu o doză de vaccin polio inactiv, a tuturor persoanelor care călătoresc pe termen scurt sau lung în Afganistan, Camerun, Guineea Ecuatorială, Etiopia, Irak, Israel, Nigeria, Pakistan, Somalia...
MAE: A fost actualizată lista ţărilor care necesită vaccinarea obligatorie împotriva polio-virusurilor Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a actualizat lista cu ţările pentru care se cere obligatoriu vaccinarea polio în urma evaluării situaţiei internaţionale cu privire la circulaţia acestui virus, informează Ministerul Afacerilor Externe (MAE) într-o atenţionare de călătorie emisă marţi.