Cele mai citite
 


Timiş: Primul deces provocat de gripa nouă în judeţul Timiş
marţi, 15 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
La Timişoara, s-a înregistrat primul deces cauzat de virusul pandemic AH1N1, femeia de 34 de ani fiind internată, săptămâna trecută, în stare foarte gravă, la Spitalul Judeţean Timişoara, cu simptome de gripă, transmite corespondentul AGERPRES.
Ghizela Gabor, de etnie romă, a fost transferată, după consult, la Spitalul de Boli Infecţioase 'Victor Babeş', de unde a fost transportată la Spitalul Municipal, deoarece starea ei de sănătate se agrava tot mai mult şi avea nevoie de susţinere respiratorie artificială.
Managerul Spitalului Municipal Timişoara, dr. Octavian Creţu, a declarat, luni, pentru AGERPRES că la primirea pacientei a fost eliberat un salon, iar bolnava a fost izolată.
'Pacienta suferea de insuficienţă respiratorie acută şi a fost intubată permanent, din momentul internării la noi', a spus Creţu.
Dr. Melania Arion de la Autoritatea de Sănătate Publică Timiş a precizat că pacientei 'urmează să i se facă necropsia, iar, în baza rezultatelor, zilele următoare, Ministerul Sănătăţii va comunica oficial cauza decesului'.
Şeful Autorităţii de Sănătate Publică Timiş, dr. Horia Vermeşan, a menţionat că femeia suferea şi de insuficienţă cardio-respiratorie şi obezitate.
La nivel naţional, totalul cazurilor de îmbolnăviri cu virusul A/H1N1, până în acest moment, este de 4.668, iar, în judeţul Timiş, numărul acestora a depăşit 60.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Timiş: Doi pacienţi cu gripă nouă, în stare gravă Doi bolnavi infectaţi cu virusul pandemic AH1N1, un bărbat şi o femeie, sunt internaţi în stare gravă la Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Timişoara, pacienta născând, zilele trecute, prin cezariană, un bebeluş sănătos, transmite corespondentul AGERPRES.
Timiş: Cinci elevi internaţi cu gripă nouă Cinci copii sunt internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase 'Victor Babeş' din Timişoara, cu gripă nouă, dintre care patru au contactat virusul A/H1N1 de la învăţătoarea de la Şcoala Generală nr. 7, sosită recent de la o conferinţă din Anglia.
Timiş: Gripa nouă a mai făcut o victimă Timişoara, 30 dec /Agerpres/ - O femeie de 58 de ani a murit, la Spitalul Judeţean Timişoara, miercuri, aceasta fiind cea de-a treia victimă a bolii provocate de virusul AH1N1, transmite corespondentul AGERPRES.
Timiş: Gripa nouă a făcut a patra victimă Gripa nouă a făcut, vineri, cea de-a patra victimă în judeţul Timiş, aceasta fiind o femeie de 54 de ani, transferată la Secţia de Terapie Intensivă de la Spitalul de Boli Infecţioase 'Victor Babeş' din Timişoara, în stare gravă, transmite corespondentul AGERPRES.
Timiş: Fătul gravidei infectate cu gripă nouă a murit Fătul gravidei din Arad infectate cu virusul gripei noi şi care era internată de aproape două săptămâni la Timişoara, a decedat, marţi, după ce medicii i-au făcut pacientei operaţie cezariană.
Cristian (PNL): Spitalele de boli contagioase vor primi aparate de ventilaţie Spitalul de Boli Infecţioase 'Victor Babeş' din Timişoara aşteaptă mai multe aparate de ventilaţie, care vor fi cumpărate de Ministerul Sănătăţii pentru asistarea pacienţilor cu gripă nouă în formă severă.