Cele mai citite
 


Maramureş: Virozele în contiună creştere
miercuri, 16 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Numărul virozelor respiratorii în judeţul Maramureş s-a dublat comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.
În primele zile ale lunii decembrie, în Maramureş s-au înregistrat 2.484 de cazuri de viroze respiratorii, dintre care 2.295 infecţii ale căilor respiratorii superioare şi 189 de cazuri de pneumopatii.

'Cazurile de viroze s-au dublat faţă de anul trecut. Faptul că nu au existat îngheţuri, iar temperaturile au fost foarte mari pentru aceasta perioadă, nu a dus la o sterilizare a atmosferei. Un lucru important de prevenţie îl reprezintă o igiena crescută, precum şi o alimentaţie corespunzătoare, bazată pe alimente care sa ducă la o imunitate crescută a organismului şi consumul mare de citrice.', a declarat, marţi, directorul coordonator al Direcţiei de Sănătate Publică Maramureş, dr. Vasile Bodnar.

În judeţul Maramureş s-au distibuit 30.270 de doze vaccin gripal sezonier pentru protecţia persoanelor peste 65 de ani, din care s-au administrat 4.503 de doze. În ceea ce priveşte dozele de vaccin pandemic, au fost distibuite 23.100 de doze vaccin gripal pandemic, din care s-au administrat doar 1.046 de doze.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Maramureş: Numărul virozelor respiratorii, în creştere Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Maramureş (DSP) au precizat marţi că în ultima săptămână în judeţ s-au înregistrat 2.484 de cazuri de viroze respiratorii, din care 2.295 au fost diagnosticate drept infecţii de căi respiratorii superioare.
Maramureş: Peste 2.500 de cazuri de viroze respiratorii, în ultima perioadă Baia Mare, 26 ian /Agerpres/ - Peste 2.500 de cazuri de viroze respiratorii au fost înregistrate în judeţ, săptămâna trecută, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Maramureş.
Harghita: Număr scăzut de viroze respiratorii; interesul pentru vaccinarea antigripală este tot mai mic Numărul virozelor respiratorii şi a pneumoniilor înregistrate în ultima săptămână este mult mai scăzut decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, dar medicii sunt îngrijoraţi întrucât interesul pentru vaccinare antigripală este tot mai mic şi este posibil să urmeze o perioadă în care se vor amplifica...
Galaţi: Numărul virozelor respiratorii şi pneumoniilor a crescut cu 25% Peste 2.100 de viroze respiratorii şi peste 800 de pneumonii au fost înregistrate în judeţul Galaţi, în ultima săptămână de raportare, numărul acestora fiind cu 25% mai mare decât cel înregistrat în aceeaşi perioadă de raportare a anului trecut, a anunţat, miercuri, şeful Direcţiei de Sănătate Publică...
Comunicat de presă - Direcţia de Sănătate Publică Maramureş Informăm şi pe această cale populaţia din judeţul Maramureş că numărul de cazuri de viroze respiratorii şi pneumonii este în nivelul aşteptat pentru această perioadă. Nu s-au înregistrat cazuri de gripă.
Bistriţa-Năsăud: Încă un caz de gripă şi un deces din cauza unei pneumonii, în ultima săptămână O femeie de 63 de ani din judeţul Maramureş, care venise într-o vizită în Bistriţa, a murit la spital după ce s-a îmbolnăvit de pneumonie, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bistriţa-Năsăud, Doina Petri.