Cele mai citite
 


PNL va deschide un centru pentru sesizări de malpraxis
vineri, 6 februarie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Timişoara, 6 feb /Agerpres/ - PNL Timiş intenţionează să deschidă un centru de preluare a sesizărilor privind cazuri de malpraxis, deoarece numărul plângerilor referitoare la diverse culpe medicale este tot mai mare.

Europarlamentarul PNL de Timiş, Cristian Buşoi a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că, în perioada imediat următoare, filiala va cere şi sprijinul unor avocaţi, care să asigure asistenţa juridică în viitoarele procese ce vor fi intentate de părţile vătămate.

De asemenea, Buşoi consideră că rolul Colegiilor medicilor trebuie redus, deoarece acestea sunt formate tot din medici, care sancţionează foarte blând medicii vinovaţi.
”O penalizare cu 10% din salariu sau o suspendare de 3 luni de a practica profesia, în condiţiile în care s-a pierdut o viaţă de om, nu este just”, a spus eurodeputatul.
Buşoi crede că procedurile actuale de dare în judecată a unui cadru medical pentru malpraxis sunt mult prea greoaie, iar procesele se lungesc prea mult.
În judeţul Timiş sunt cel puţin zece cazuri de malpraxis pe rolul instanţelor de judecată, între acestea regăsindu-se şi o doctoriţă care şi-a dat în judecată colegii pentru că fetiţa i s-a născut moartă, deşi ea se prezentase la control regulat, iar confraţii au asigurat-o că sarcina decurge fără probleme.
De asemenea, mai multe familii au reclamat că le-au decedat micuţii fiind purtaţi de la un spital la altul, dar Colegiul Medicilor nu le-a găsit nicio culpă colegilor doctori. AGERPRES/ (Otilia Halunga)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII ÎN JUDEŢE Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Corespondenţi în săptămâna 9-13 mai
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 11 - 15 iulie:
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 9 - 13 mai:
Bani mai puţini pentru servicii medicale Alexandria, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman a încheiat cu furnizorii de servicii medicale din judeţ 470 de contracte pentru 2009, un an în care bugetul total administrat de această instituţie reprezintă 81,60 la sută în comparaţie cu banii gestionaţi în 2008.
Casa de Pensii Bucureşti primeşte cereri pentru bilete de tratament Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Pensii a Municipiului Bucureşti primeşte, în această perioadă, cereri de acordarea biletelor de tratament pentru acest an.
Iniţiativă legislativă pentru fonduri pentru sănătate Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Un Comitet de Iniţiativă Legislativă Cetăţenească a început strângerea de semnături de la pacienţi pentru creşterea fondurilor alocate sănătăţii.