Cele mai citite
 


Afganistanul utilizează pentu prima dată în lume un nou vaccin împotriva poliomielitei
miercuri, 16 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un nou vaccin împotriva poliomielitei este utilizat, în premieră mondială, în Afganistan, unde, începând de marţi, pe parcursul a trei zile, urmează a fi vaccinaţi 2,8 milioane de copii cu vârsta sub 5 ani, împotriva celor două variante ale acestei boli paralizante care continuă să afecteze o serie de regiuni ale lumii, transmite Efe.
Purtătorul de cuvânt al OMS, Fadela Chaib, a declarat, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că noul vaccin va simplifica foarte mult campania de imunizare împotriva acestei boli în zonele afectate de violenţe, deoarece este vorba de un vaccin bivalent oral.

Din cele trei variante ale poliomielitei (cunoscute sub numele de tipul 1, 2 şi 3), tipul 2 nu a mai fost depistat nicăieri în lume din anul 1999.

Cea mai mare parte a Afganistanului nu este afectată de poliomielită, iar 28 din cei 31 de copii rămaşi paralizaţi din cauza poliomielitei în acest an provin din cele 13 districte cu situaţia cea mai instabilă, din totalul de 329 din care este formată ţara. Din această cauză, campania din acest an va fi centrată pe îmbunătăţirea sistemului de luptă împotriva bolii, dar şi pe crearea unui mediu sigur pentru echipele de vaccinare.

Afganistanul este una dintre cele patru ţări din lume unde poliomielita continuă să facă victime, alături de India, Nigeria şi Pakistan.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
MAE: OMS recomandă vaccinarea celor care călătoresc în anumite state din Africa şi Asia Organizaţia mondială a Sănătăţii (OMS) a emis o recomandare de vaccinare cu o doză de vaccin polio inactiv (VPI) a tuturor persoanelor care călătoresc pe termen scurt sau lung în Afganistan, Camerun, Guineea Ecuatorială, Etiopia, Irak, Israel, Nigeria, Pakistan, Somalia şi Siria, informează un comunicat...
MAE: OMS recomandă vaccinarea persoanelor care călătoresc în state afectate de virusurile poliomielitei Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a emis o recomandare de vaccinare, cel puţin pentru următoarele 12 luni, cu o doză de vaccin polio inactiv, a tuturor persoanelor care călătoresc pe termen scurt sau lung în Afganistan, Camerun, Guineea Ecuatorială, Etiopia, Irak, Israel, Nigeria, Pakistan, Somalia...
Ziua mondială de luptă împotriva pneumoniei Aflată la a şasea ediţie, Ziua mondială de luptă împotriva pneumoniei (World Pneumonia Day), este marcată pe 12 noiembrie, la iniţiativa Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.
OMS: O cincime din copiii de pe glob nu primesc vaccinurile care le pot salva viaţa Aproximativ 22 de milioane de copii din întreaga lume nu primesc vaccinurile necesare pentru a fi imunizaţi contra unor boli care le pot provoca moartea, a atras atenţia Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), cu ocazia Săptămânii Mondiale a Imunizării, marcată din 24 până în 30 aprilie.
Ziua mondială de luptă împotriva pneumoniei Ziua mondială de luptă împotriva pneumoniei (World Pneumonia Day) este marcată la 12 noiembrie, începând din 2009, la iniţiativa Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).
Comunicat de presă - Coaliţia pentru o Nouă Prevenţie 2013 Dezbatere în Senat: Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă includerea vaccinului pneumococic conjugat în programele naţionale de imunizare în lumea întreagă