Cele mai citite
 


Vaccinarea a fost extinsă la persoanele peste 16 ani
miercuri, 16 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Ministerul Sănătăţii a extins, începând de luni, campania de vaccinare a populaţiei împotriva virusului A/H1N1, a anunţat prof. dr. Adrian Streinu Cercel, marţi, într-o conferinţă de presă.
Prioritate la vaccinare vor avea categoriile cu risc major, şi anume persoane cu vârsta de peste 16 ani care suferă de boli cronice.
Secretarul de stat a atras atenţia că dacă persoanele cu boli cronice la risc nu se vaccinează şi se îmbolnăvesc vor plăti spitalizarea.
Vaccinarea se va desfăşura la cabinetele medicilor de familie, iar pentru bolnavii cronici se vor putea efectua în funcţie de posibilităţi şi în unităţile sanitare specifice de tratament.
Din această săptămână s-a trecut şi la vaccinarea persoanelor active din companiile care lucrează în contact cu publicul larg.
Până la această dată au fost vaccinate aproximativ 30.000 de persoane din categoriile de risc.
Secretarul de stat a subliniat că în România au fost înregistrate până în acest moment 4.804 de cazuri de îmbolnăviri cu virusul gripal A/H1N1.
Numărul deceselor provocate de gripa nouă în România este de 25, din care două la grupa de vârstă 5-14 ani, unul la 15-29 de ani, 14 la 30-44 de ani, şase la categoria de vârstă între 45-59 de ani şi două la peste 60 de ani.
Prof. dr. Streinu Cercel a menţionat că cei mai mulţi dintre decedaţi sufereau de afecţiuni cronice sau prezentau factori de risc.
El a făcut apel la responsabilitatea civică.
'Fiecare dintre noi trebuie să fie conştient că are obligaţia de a se proteja pe el, dar şi pe cei din jur. O persoană bolnavă care se izolează la domiciliu se poate însănătoşi după şapte zile dacă nu are alte afecţiuni, chiar dacă face o formă severă de boală. Dar dacă această persoană bolnavă continuă să meargă la serviciu, cu siguranţă îi va infecta pe cei din jur şi e posibil ca unii dintre aceştia să facă forme severe de boală sau chiar letală', a subliniat prof. dr. Streinu.
El a mai adăugat că la cererea Comitetului Naţional pentru Gripă, Minsterul Sănătăţii va impune în perioada imediat următoare o serie de noi măsuri pentru limitarea îmbolnăvirilor.
'Atragem atenţia personalului medical în ceea ce priveşte responsabilitatea care îi revine în limitarea răspândirii îmbolnăvirilor. Toţi cei care lucrează într-o unitate medicală sau cabinet medical au obligaţia de a oferi pacienţilor toate metodele profilactice care sunt la îndemână. Pe rata de fatalitate s-a înregistat până acum 0,52%', a subliniat Cercel.
El a precizat că începând din luna ianuarie, după ce vor veni rezultatele de la 'Cantacuzino' se pot vaccina şi copiii între 6 şi 15 ani.
Prof. dr Adrian Streinu Cercel a adăugat că până în luna ianuarie institutul va completa cantitatea de vaccin la 5 milioane de doze.
Totodată, Autoritatea Naţională pentru Persoanele cu Handicap a solicitat 33.000 de doze de vaccin, iar Autoritatea Naţională pentru Protecţia Familiei şi Dreptul Copiilor susţine campania de vaccinare şi va avea întâlniri cu părinţii pentru a-i informa în legătură cu beneficiile vaccinului în cazul copiilor peste 16 ani.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Începe vaccinarea împotriva gripei porcine Ministerul Sănătăţii (MS) demarează începând cu data de 26 noiembrie campania de vaccinare împotriva virusului gripal A/H1N1. Până la sfârşitul anului 2009, Institutul Cantacuzino va produce cinci milioane de doze de vaccin, care sunt destinate persoanelor adulte. Astfel, primele 1.340.000 de doze de...
Campania de vaccinare se extinde la întreaga populaţie din categoriile de risc Comitetul Naţional pentru Gripă a decis că următorul pas pentru limitarea imediată a răspândirii virusului pandemic A/H1N1 este vaccinarea persoanelor cu afecţiuni cronice, dar şi a persoanelor active din companiile care lucrează în contact direct cu publicul larg, informează Ministerul Sănătăţii (MS)...
A început campania de vaccinare antigripală - grupaj Bucureşti, 1 nov /Agerpres/ - Campania de vaccinare gratuită împotriva gripei sezoniere a început luni şi se va desfăşura până în februarie 2011.
Constanţa: Şapte cazuri de gripă nouă, în ultimele 24 de ore Alte şapte cazuri de gripă nouă au fost confirmate, în ultimele 24 de ore, în judeţul Constanţa, numărul bolnavilor infectaţi cu virusul A/H1N1 ajungând la 48, au anunţat, sâmbătă, reprezentanţii Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică (DJSP).
Gripa nouă rămâne o provocare pentru 2010 Bucureşti, 1 ian /Agerpres/ - Virusul gripal A/H1N1, depistat prima dată în Mexic, în luna martie, a provocat în lume, în 2009, peste 12.220 de decese, în România din cele 5.680 persoane confirmate cu gripă nouă, 58 au murit.
Constanţa: Zeci de cazuri de gripă nouă, reticenţă în acceptarea vaccinării Un număr de 39 de cazuri de gripă nouă s-au înregistrat în judeţul Constanţa din luna mai şi până în prezent, iar unul dintre bolnavi, un bărbat de 45 de ani care suferea şi de alte boli, a decedat la începutul acestei săptămâni.