Cele mai citite
 


Buzău: Şase bolnavi cronici şi trei gravide, cu gripă pandemică
miercuri, 16 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un număr de 98 de buzoieni au contactat virusul AH1N1, dintre aceştia şase având boli cronice, fiind vorba însă şi de trei femei gravide, potrivit DSP Buzău.
42 de cazuri, adică peste 40 la sută, au apărut în colectivităţile şcolare din municipiul Buzău, şapte la Colegiul BP Haşdeu, şase la Colegiul Mihai Eminescu, cinci la Liceul Sportiv, câte patru la Şcoala Normală şi Colegiul tehnic ''C. Neniţescu'', două la Şcoala de Nevăzători.
Virusul gripei noi a mai fost depistat la trei gravide, şapte cadre medicale şi şase persoane cu boli cronice, diabet zaharat, hipertensiune arterială, obezitate.
Horia Banu, directorul Direcţie de sănătate publică Buzău, a declarat, pentru AGERPRES, că ''majoritatea îmbolnăvilor, peste 85 la sută, s-au produs în mediul urban''.
Potrivit sursei citate, din cele 16.000 de doze de vaccin antigripal doar 626 au fost administrate la elevi şi 734 la cadrele medicale.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Buzău: 15.000 de doze de vaccin antigripal rămân nefolosite Direcţia de sănătate publică Buzău anunţă faptul că din cele 18.650 de doze de vaccin împotriva gripei de tip AH1N1 distribuite unităţilor sanitare din judeţul Buzău doar 3157 au fost folosite.
Buzău: Peste 5.000 de doze pentru vaccinarea antigripală a grupelor de risc Direcţia judeţeană de Sănătate Publică Buzău a primit miercuri 5.500 de doze de vaccin antigripal, în urma repartizării făcute de Ministerul Sănătăţii, dintr-un necesar de 30.000 de doze destinate grupelor de risc.
Buzău: Doar 200 de elevi au fost vaccinaţi în judeţ Doar 202 de elevi au fost vaccinaţi în judeţul Buzău împotriva gripei cu virus AH1N1 dintr-un total de 20.000 de elevi în vârstă de peste 16 ani.
Buzău: Profesorii şi doctorii refuză să se vaccineze contra AH1N1 Doar unu la sută din cei 7100 de profesori buzoieni şi 15 la sută din cele 2500 de cadre medicale din spitale s-au imunizat contra virusului AN1H1, transmite corespondentul AGERPRES.
Tulcea: Noi doze de vaccin antigripal primite de Direcţia de Sănătate Publică Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Tulcea a început să distribuie un nou lot de 10.000 de doze de vaccin primite din partea Ministerului Sănătăţii.
Dolj: Aproape 10.000 de doze de vaccin antigripal au fost distribuite la nivelul judeţului Craiova, 14 oct /Agerpres/ - Un număr de 9.850 de doze de vaccin antigripal au fost distribuite la nivelul judeţului Dolj pentru prima etapă de vaccinare gratuită a populaţiei, care demarează pe 15 octombrie.