Cele mai citite
 


Iaşi: O lehuză, primul deces din cauza virusului gripei pandemice
marţi, 15 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Iaşi, 15 dec /Agerpres/ - Autorităţile sanitare ieşene recunosc faptul că, în urmă cu două zile, a fost înregistrat primul deces în cazul unei persoane infectate cu virusul gripal A/H1N1.
Purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică, Marius Voicescu, a admis, marţi, că duminică seara una dintre femeile internate în Clinica de Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalului Universitar Sfântul Spiridon a murit. Ea este primul pacient de la Iaşi care a decedat din cauza virusului gripal pandemic fără să fi suferit şi de alte afecţiuni cronice.
Femeia, în vârstă de 36 de ani, însărcinată în 34 de săptămâni, era internată în stare gravă de aproximativ două săptămâni.
Pentru a nu periclita viaţa fătului, medicii au decis să efectueze o cezariană. Deşi nou născutul este într-o stare de sănătate bună, el nu-şi va cunoaşte niciodată mama.
Purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică susţine că în ultimele 24 de ore au fost confirmate încă cinci cazuri de gripă la persoane adulte din Iaşi.
De asemenea, în urma unei reevaluări a Centrului de Boli Transmisibile, s-au menţionat patru cazuri de gripă de tip nou la contacţi de grad zero.
Până în prezent la Iaşi s-au înregistrat 293 de cazuri, din care 221 sunt confirmate de Institutul Cantacuzino din Bucureşti, iar restul de 72 sunt confirmate pe criterii epidemiologice întrucât sunt contacţi de grad zero.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
UPDATE Iaşi: O femeie în vârstă de 29 de ani, infectată cu virusul A/H1N1, a decedat O femeie în vârstă de 29 de ani din oraşul Târgu-Frumos, internată la Spitalul ''Sf. Spiridon'' din Iaşi, a decedat la sfârşitul săptămânii trecute în urma unor multiple complicaţii în starea de sănătate, unele dintre acestea cauzate de infectarea cu virusul gripei noi, potrivit reprezentanţilor Direcţiei...
Iaşi: O femeie în vârstă de 29 de ani, infectată cu virusul A/H1N1, a decedat O femeie în vârstă de 29 de ani din oraşul Târgu-Frumos, internată la Spitalul ''Sf. Spiridon'' din Iaşi, a decedat la sfârşitul săptămânii trecute în urma unor multiple complicaţii în starea de sănătate, unele dintre acestea cauzate de infectarea cu virusul gripei noi, potrivit reprezentanţilor Direcţiei...
Iaşi: Un nou deces în rândul celor cu A/H1N1 de la ATI 'Sf. Spiridon' Femeia din Rădăuţi care a fost internată la Clinica de Terapie Intensivă a Spitalului Universitar 'Sf. Spiridon' din Iaşi după ce a fost diagnosticată cu virusul pandemic a murit miercuri, susţin autorităţile sanitare.
Iaşi: O femeie a murit după a treia intervenţie de chirurgie estetică O femeie în vârstă de 30 de ani, care a fost adusă în stare gravă la Spitalul Universitar ''Sfântul Spiridon'' din Iaşi după ce a suferit o intervenţie de chirurgie estetică la sâni, la o clinică privată din municipiu, a murit în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă.
Iaşi: A murit una din cele trei persoane diagnosticate cu virusul gripei noi Bărbatul de 60 de ani, internat la Clinica de Anestezie - Terapie Intensivă de la Spitalul de Pneumoftiziologie din Iaşi, diagnosticat, în urmă cu o săptămână, cu gripa de tip A/H1N1, a murit, în noaptea de duminică spre luni, au informat reprezentanţii unităţii medicale.
Iaşi: În comă, după operaţia de mărire a sânilor O femeie în vârstă de 30 de ani a fost adusă în stare gravă la Spitalul Universitar 'Sfântul Spiridon' din Iaşi, după ce a suferit o intervenţie de augmentare a sânilor la o clinică privată din municipiu.