Cele mai citite
 


Maramureş: Un deces provocat de virusul A/H1N1
miercuri, 16 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Două noi cazuri de gripă nouă au fost confirmate, marţi, de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Maramureş.
Este vorba de doi copii din comuna Petrova, în vârstă de 3 şi, respectiv, 11 ani, a căror mamă a fost diagnosticată săptămâna trecută cu gripă nouă.
Copiii sunt internaţi la Spitalul orăşenesc din Vişeu de Sus şi reacţionează bine la tratament.
DSP Maramureş a mai informat că s-a înregistrat şi un deces suspect, fiind vorba de un bărbat în vârstă de 35 de ani, din satul Recea, internat la Spitalul de Boli Infecţioase din Baia Mare, care se presupune că ar fi fost infectat cu virusul A/H1N1. Victimei i s-au prelevat probe care au fost trimise spre expertiză la Institutul 'Cantacuzino' din Bucureşti pentru a se stabili dacă bărbatul a fost contaminat cu A/H1N1.
Directorul adjunct al DSP Maramureş, dr. Carmen Sima, a declarat că doar 2.488 de doze de vaccin împotriva virusului gripal A/H1N1 s-au administrat în judeţul Maramureş, din cele 23.100 distribuite în judeţ.
''Dozele de vaccin contra gripei A/H1N1 neutilizate în cabinetele şcolare sunt redistribuite medicilor de familie în vederea vaccinării persoanelor peste 16 ani', a precizat dr. Sima.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Alba: Cinci noi cazuri de gripă nouă confirmate Un copil de doi ani şi un altul de cinci, precum şi trei adulţi, din Alba Iulia, au fost diagnosticaţi, joi, cu gripă nouă, numărul total al îmbolnăvirilor cu virusul A/H1N1 ajungând astfel în judeţul Alba la 50, potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Alba.
Două noi cazuri de gripă nouă confirmate în Timiş Timişoara, 8 feb /Agerpres/ - Două noi cazuri de gripă nouă au fost confirmate în Timiş, unul dintre pacienţi fiind tratat acasă, iar cel de-al doilea, în spital, fiind în stare gravă.
Buzău: 14 noi cazuri de gripă nouă 14 noi cazuri de gripă nouă au fost confirmate duminică în judeţul Buzău, numărul total al îmbolnăvirilor ajungând în acest judeţ la 97, potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Buzău.
Alba: Noi cazuri de gripă nouă Alte opt cazuri de gripă nouă au fost confirmate miercuri în Alba, patru dintre acestea fiind înregistrate în rândurile unor elevi de la Colegiul 'Lucian Blaga' din Sebeş, motiv pentru care au fost suspendate cursurile până săptămâna viitoare.
Vaslui: Trei noi cazuri de gripă A/H1N1 Vaslui, 8 nov /Agerpres/ - Institutul Cantacuzino a confirmat duminică existenţa a noi cazuri de gripă nouă în judeţul Vaslui la trei elevi de clasa a XII-a, unul de la Colegiul 'Gheorghe Roşca Codreanu' din Bârlad şi doi de la Grupul Şcolar Industrial 'Ştefan Procopiu' din Vaslui.
Noi cazuri de gripă cu virus A/H1N1 la o grădiniţă din Târgu Mureş Direcţia de Sănătate Publică Mureş a decis, miercuri, suspendarea activităţii Grădiniţei Albiniţa din Târgu Mureş pe o perioadă de 7 zile, ca urmare a apariţiei a patru noi cazuri de gripă nouă.