Cele mai citite
 


Primarul general ar prelua toate cele 49 de spitale din Bucureşti
sâmbătă, 7 februarie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Bucureşti, 7 feb /Agerpres/ - Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, sâmbătă, pentru AGERPRES, că ar prelua toate cele 49 de spitale din Bucureşti pentru a exista o coerenţă a actului de administraţie şi de dezvoltare a unităţilor sanitare.

În opinia sa, comunitatea trebuie să se implice şi să decidă privitor la finanţarea spitalelor şi a condiţiilor din unităţile sanitare, pentru a nu mai exista "haosul" de acum.

Edilul-şef al Capitalei a precizat că prin preluarea de către municipalitate a 18 spitale în cadrul proiectului-pilot, bugetele unităţilor sanitare vor fi degrevate de cheltuieli în proporţie de 10-12%, bani care ar putea fi utilizaţi pentru servicii medicale.
Primăria va prelua cheltuielile de întreţinere, respectiv căldura, lumina, reparaţii curente, condiţii hoteliere.
O altă sursă de finanţare pentru unităţile sanitare sunt fondurile europene, primăria având pentru astfel de proiecte 15 milioane de euro.
Primarul general îşi doreşte să dezvolte şi centre de excelenţă, ceea ce înseamnă şi participarea la dotarea acestora, dar şi dezvoltarea reţelelor de clinici private.
"Am în vedere şi dezvoltarea a trei aşezăminte de retragere pentru bătrânii care sunt singuri şi nu au posibilităţi să se întreţină. Le spun aşa pentru că nu-mi place să le spun azile de bătrâni. Doresc să ajung la 1.500 de locuri în aceste aşezăminte, care trebuie să fie la nivelul anului 2009 şi să le ofere persoanelor în vârstă condiţii decente", a spus prof. dr. Sorin Oprescu.
O altă dorinţă a primarului general este reintroducerea cabinetelor de medicină şcolară, pentru care ar trebui modificată legislaţia, inclusiv a cabinetelor stomatologice în universităţi.
"Sunt foarte importante cabinetele stomatologice în campusurile universitare, pentru că, în urmă cu aproximativ 8 ani, un studiu arăta că 55.000 dintre studenţi erau edentaţi. La fel de necesare sunt şi policlinicile situate în mijlocul centrelor universitare. O altă preocupare a mea este asigurarea asistenţei pediatrice de urgenţă pentru care aş dori să organizez centre de urgenţă care să dispună de ambulanţă, medici de gardă, în special pe timpul nopţii, când părinţii nu au unde să se adreseze, în afara spitalelor", a spus dr. Oprescu.
El a vorbit şi despre necesitatea pregătirii oraşului din punct de vedere medical pentru fenomenele de încălzire globală, ceea ce înseamnă reconsiderarea spaţiului public pentru zile cu temperaturi de 40 grade, pentru care se impune organizarea unui serviciu performant de urgenţă cu ambulanţă SMURD şi spaţii de cazare.
"Intenţionez să-i sprijin pe medicii tineri, rezidenţi, cu locuinţe. Am în vedere şi construirea unui spital al municipiului", a mai spus primarul general. AGERPRES/(Cornelia Stanciu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII ÎN JUDEŢE Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Corespondenţi în săptămâna 9-13 mai
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 11 - 15 iulie:
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 9 - 13 mai:
Bani mai puţini pentru servicii medicale Alexandria, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman a încheiat cu furnizorii de servicii medicale din judeţ 470 de contracte pentru 2009, un an în care bugetul total administrat de această instituţie reprezintă 81,60 la sută în comparaţie cu banii gestionaţi în 2008.
Casa de Pensii Bucureşti primeşte cereri pentru bilete de tratament Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Pensii a Municipiului Bucureşti primeşte, în această perioadă, cereri de acordarea biletelor de tratament pentru acest an.
Iniţiativă legislativă pentru fonduri pentru sănătate Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Un Comitet de Iniţiativă Legislativă Cetăţenească a început strângerea de semnături de la pacienţi pentru creşterea fondurilor alocate sănătăţii.