Cele mai citite
 


Crucea Roşie i-a vizitat pentru prima dată pe prizonierii talibanilor din Afganistan
miercuri, 16 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR) i-a putut vizita, pentru prima dată, pe cei trei membri ai forţelor de securitate afgane reţinuţi de talibani în Afganistan, transmite, marţi, Efe.
Este vorba de două vizite, realizate în noiembrie, în provincia Badghis, din nord-vestul ţării, după cum a informat un purtător de cuvânt al CICR.

'De la debutul conflictului actual, aceasta este prima dată când CICR vizitează persoane reţinute de talibani', a declarat Carla Haddad.

Şeful delegaţiei CICR la Kabul, Reto Stocker, a semnalat faptul că 'avem în program realizarea de vizite şi în alte regiuni', se menţionează într-un comunicat.

CICR a vizitat în mod regulat persoanele reţinute în Afganistan de către forţele guvernamentale sau internaţionale, pentru a evalua condiţiile de detenţie şi modul în care sunt tratate.

Ulterior, în mod strict confidenţial, CICR împărtăşeşte concluziile, recomandările şi preocupările legate de starea deţinuţilor către părţile care îi deţin pe prizonieri, scopul fiind ca aceştia să beneficieze de un tratament uman.

În acest sens, purtătorul de cuvânt a declarat că nu poate da detalii cu privire la vizitele făcute prizonierilor talibanilor, şi nici despre starea fizică şi psihică în care se află persoanele reţinute.

De asemenea, CICR facilitează schimbul de informaţii între deţinuţi şi rudele acestora.

La ora actuală, în Afganistan, CICR efectuează vizite în 136 de locuri de detenţie, iar de la debutul actualului conflict în 2001, a înregistrat datele a peste 16.000 de persoane.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Crucea Roşie Internaţională îşi va extinde operaţiunile în Afganistan, unde situaţia umanitară se deteriorează rapid (preşedintele CICR) Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR) îşi va intensifica operaţiunile de asistenţă în Afganistan pentru a răspunde nevoilor comunităţilor afectate de război în această ţară, a declarat vineri preşedintele CIRC, Peter Maurer, în ultima zi a vizitei sale în această ţară, relatează Xinhua.
Crucea Roşie atrage atenţia că a fost uitat conflictul din Afganistan Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR) a evidenţiat joi că a fost uitat conflictul din Afganistan şi a avertizat că această situaţie face să crească riscul de accentuare a 'discrepanţei dintre necesităţile populaţiei şi capacitatea organismelor internaţionale şi locale de a le satisface', potrivit...
Crucea Roşie anunţă că dispune de un mai mare acces la civilii sirieni afectaţi de conflictul din Siria Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR) livrează ajutoare unui număr mai mare de civili sirieni şi vizitează mai mulţi deţinuţi în închisorile guvernamentale, însă situaţia rămâne "dramatică" în zonele asediate, a declarat marţi directorul regional al CICR pentru Orientul Mijlociu, Robert Mardini...
Directorul Crucii Roşii, Ioan Silviu Lefter: Rămânem în prima linie a sprijinului umanitar Crucea Roşie Română marchează 140 de ani de activitate umanitară neîntreruptă, a declarat luni directorul general al organizaţiei, Ioan Silviu Lefter, care a precizat că aceasta va continua să aducă bucurie şi speranţă celor care au nevoie.
Sălaj: Crucea Roşie organizează cursuri gratuite de limbi străine pentru copii Filiala Sălaj a Crucii Roşii România organizează gratuit, pentru copiii cu vârste cuprinse între 4 şi 11 ani, cursuri de limba engleză şi germană, începând de luni, 23 noiembrie.
Crucea Roşie califică drept 'inacceptabil' noul atac asupra unui spital din Alep Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR) a calificat, marţi, "inacceptabil" atacul asupra unui spital în oraşul Alep, din nordul Siriei.