Cele mai citite
 


În comă, din cauza unei alcoolemii record
vineri, 6 februarie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Iaşi, 6 feb /Agerpres/ - O femeie din localitatea Scobinţi a fost adusă, vineri, în comă de gradul III la Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţe "Sfântul Ioan" din Iaşi, după ce a băut o cantitate considerabilă de alcool.

Medicii de la UPU spun că femeia, în vârstă de 46 de ani, a stabilit un nou record al alcoolemiei, ea fiind adusă în unitatea medicală în comă toxică exogenă, de gradul III. În urma analizelor de laborator, s-a constatat că aceasta avea o alcoolemie de 547 mg la mie.

“Pacienta a necesitat încă din UPU măsuri urgente de suport respirator şi volemic, terapie simptomatică, examene toxicologice. Starea clinică a pacientei este în curs de ameliorare, însă există în permanenţă posibilitatea unor complicaţii cu risc letal precum pneumonia de aspiraţie şi tulburările paroxistice de ritm”, a declarat dr. Tudor Ciuhodaru, coordonatorul UPU.
AGERPRES/(Daniela Malache)

Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Şi-au petrecut noaptea de Înviere la spital Peste 70 de persoane au necesitat asistenţă de urgenţă în garda de Înviere la Spitalul Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' din Iaşi.
Iaşi: Un băiat de 11 ani, adus la spital în comă alcoolică Un băiat în vârstă de 11 ani, din localitatea Leţcani, a fost adus duminică, de familie, în Unitatea de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţe 'Sfântul Ioan' în comă alcoolică.
Iaşi: În comă din cauza etnobotanicelor O studentă, în vârstă de 20 de ani, a fost adusă în stare gravă la Spitalul Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi după ce a intrat în comă la scurt timp după ce s-a întors de la o petrecere unde a consumat plante cu efect halucinogen.
Iaşi: Număr mare de internări, de Florii Peste 110 persoane au ajuns, de Florii, la Spitalul Clinic de Urgenţe din Iaşi, în urma accidentelor casnice, a afecţiunilor digestive şi agresiunilor pe fondul abuzului de alcool.
Iaşi: Adolescent de 14 ani în comă alcoolică Un minor de 14 ani a fost a ajuns în stare gravă la Spitalul de Pediatrie Sfânta Maria din Iaşi, după ce a băut o cantitate mare de alcool.
Galaţi: Alcoolemie record la o bătrână de 72 ani O bătrână de 72 de ani din localitatea Movileni a fost adusă în comă alcoolică la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Galaţi, cu o alcoolemie record de 4,1 grame la mie alcool în sânge.