Cele mai citite
 


800.000 de doze de vaccin Sanofi Pasteur pentru copii şi sugari împotriva gripei A, retrase în SUA
joi, 17 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Autorităţile sanitare americani au decis marţi să retragă 800.000 de doze de vaccin Sanofi Pasteur cu care urmau să fie imunizaţi împotriva gripei H1N1 sugari şi copii, după ce s-a descoperit că vaccinul şi-a pierdut uşor din eficienţă, relatează AFP.
Loturile în cauză sunt în număr de patru, fiind destinate copiilor cu vârste între şase luni şi trei ani. Într-o scrisoare către medicii pediatri, Centrul american de prevenire şi control al maladiilor (CDC) precizează că aceste loturi şi-au pierdut din eficacitate împotriva virusului, după ce au fost trimise, în luna noiembrie.

Decizia vizează un număr de 800.000 de doze, dintre care unele este posibil să fi fost deja administrate.

Potrivit CDC, reducerea eficacităţii vaccinului este 'infimă', iar copiii vaccinaţi cu una dintre aceste doze nu trebuie imunizaţi din nou.

La momentul trimiterii lor, loturile îndeplineau toate criteriile solicitate de autorităţile sanitare federale. Scăderea lor în eficienţă a fost descoperită după distribuirea lor, în urma unor controale de rutină ale Sanofi Pasteur. Ulterior, laboratorul a contactat CDC pentru a-şi anunţa descoperirea, notează AFP.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Copiii sub 10 ani ar putea avea nevoie de două doze de vaccin împotriva gripei porcine Compania producătoare de vaccinuri Sanofi Pasteur a afirmat că rezultatele testelor asupra vaccinului său împotriva gripei porcine sugerează că copiii sub 10 ani ar putea avea nevoie de două doze pentru a fi protejaţi pe deplin, relatează miercuri Associated Press.
VIRUSUL ZIKA Un vaccin va fi testat pe oameni în SUA înainte de sfârşitul anului 2016 Grupul farmaceutic american Inovio Pharmaceuticals, care dezvoltă un vaccin împotriva virusului Zika, a anunţat miercuri că va lansa teste pe oameni înainte de sfârşitul acestui an, dând speranţe împotriva răspândirii epidemiei în cele două Americi, informează agenţia France Presse.
SUA: Gripa A/H1N1/ va fi deja în recul când vor exista suficiente doze de vaccin /CDC/ Numărul de infectări cu virusul gripal H1N1 din Statele Unite ale Americii se va fi diminuat deja până când vor fi în sfârşit destule doze de vaccin disponibile, a declarat miercuri un înalt oficial din domeniul sănătăţii publice, citat de AFP.
SUA au peste 70 de milioane de doze de vaccin nefolosite Statele Unite ale Americii încă mai au 71 de milioane de doze de vaccin împotriva gripei porcine nefolosite, însă nu a sosit încă vremea să renunţăm la ele, a afirmat luni guvernul federal, citat de agenţia britanică Reuters.
Sanofi Pasteur acceptă furnizarea de vaccin antirabic în condiţiile propuse de MS Sanofi Pasteur a decis să accepte furnizarea pe plan local de vaccin antirabic Verorab în condiţiile propuse de către Ministerul Sănătăţii.
Prim vaccin experimental contra Ebola eficient 100%, potrivit testelor Un vaccin experimental contra virusului febrei hemoragice Ebola s-a dovedit a fi 100 % eficient în cursul testelor efectuate pe 4.000 de persoane din Guineea, una dintre cele mai afectate ţări de epidemia cu această boală care a provocat peste 11.000 de decese în Africa începând din decembrie 2013, informează...