Cele mai citite
 


Suceava: Centru de îngrijire la domiciliu Caritas, la Siret
joi, 17 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Centrul Diecezan Caritas Iaşi, prin programul 'Servicii de Îngrijiri la Domiciliu' va deschide oficial, joi, la Siret, Centrul de Îngrijire la Domiciliu Siret, realizat cu sprijinul Holzindustrie Schweighofer, în colaborare cu Primăria Siret.
Sediul unde îşi va desfăşura activitatea acest centru a fost amenajat de Primăria Siret, în urma unei investiţii de peste 60.000 de euro.

La începutul acestui an, Schweighofer Holzindustrie şi-a manifestat interesul de a implementa în Siret o parte din activităţile proiectului de 'Servicii de Îngrijiri la Domiciliu', împreună cu cei de la Centrul Diecezan Caritas Iaşi.

Valoarea totală a acestui proiect este de aproximativ 80.000 de euro, incluzând salariile pentru cei cinci angajaţi, dotarea echipei, medicamente, echipamente medicale şi automobil.

Centrul va deservi aproximativ o sută de bătrâni care au nevoie de ingrijire la domiciliu, evaluarea şi selecţia urmând să o facă cei din echipa de intervenţie.

Inaugurarea oficială va avea loc joi, la ora.11,00, la sediul Centrului de Îngrijire la Domiciliu din oraşul Siret, şi va fi precedată de oficierea Sfintei Liturghii la Biserica Romano-catolică 'Naşterea Sfintei Fecioare Maria' din Siret, prezidată de episcopul Petru Gherghel.

La eveniment sunt invitaţi să participe reprezentanţi ai autorităţilor centrale şi locale din Siret şi ai autorităţilor judeţene Suceava, precum şi reprezentanţi ai Holzindustrie Schweighofer şi colaboratori locali.

Centrul de Îngrijire la Domiciliu din Siret este al doilea centru deschis de Centrul Diecezan Caritas Iaşi în judeţul Suceava, dupa cel din oraşul Suceava deschis în 2005.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Iaşi: Proiect privind înfiinţarea unui Centru de Boli Cardiovasculare;capacitatea de cazare să crească de la 130 la 400 de paturi Reprezentanţii Institutului de Boli Cardiovasculare din Iaşi doresc să îşi extindă activitatea, prin înfiinţarea unui Centru de Boli Cardiovasculare, astfel încât capacitatea de cazare să crească de la 130 la 400 de paturi, 40 dintre acestea fiind destinate copiilor cu astfel de afecţiuni.
Bacău: Judeţele Moldovei au lansat un proiect comun privind dotarea cu echipamente de intervenţie în cazuri de urgenţă Conferinţa de lansare a proiectului ,,Achiziţionarea echipamentelor specifice pentru îmbunătăţirea capacităţii şi calităţii sistemului de intervenţie în situaţii de urgenţă, acordării asistenţei medicale de urgenţă şi a primului ajutor calificat în Regiunea Nord - Est' a fost găzduită, miercuri, de sala...
Iaşi: Ambulanţe pentru şase judeţe Şase noi ambulanţe achiziţionate prin intermediul proiectului ''Achiziţionare echipamente specifice pentru îmbunătăţirea capacităţii şi calităţii sistemului de intervenţie în situaţii de urgenţă, acordării asistenţei medicale de urgenţă şi a primului ajutor calificat în Regiunea Nord Est'' au fost împărţite...
Iaşi: Proiect transfrontalier în domeniul situaţiilor de urgenţă, finalizat Reprezentanţi ai autorităţilor din România şi Republica Moldova s-au aflat vineri, la Iaşi, pentru a lua parte la închiderea oficială a unui proiect transfrontalier în domeniul situaţiilor de urgenţă.
Iaşi: A fost inaugurat Centrul Avansat de Cercetare-Dezvoltare în Medicina Experimentală Autorităţile locale, reprezentanţi ai lumii medicale, ai Universităţii de Medicină şi Farmacie "Gr.T.Popa" au participat, joi, la Iaşi, la inaugurarea Centrului Avansat de Cercetare-Dezvoltare în Medicina Experimentală - CEMEX, proiect european în valoare totală de circa 31 milioane de lei.
Iaşi: 'Marş pentru viaţă' pe străzile din centrul municipiului reşedinţă Câteva sute de persoane au luat parte sâmbătă la 'Marşul pentru viaţă', eveniment organizat de Centrul Diecezan Caritas Iaşi, Asociaţia 'Primul Pas' şi Fundaţia 'Solidaritate şi Speranţă' cu o zi înaintea celebrării Bunei Vestiri, sărbătoare religioasă ce are în centru femeia creştină şi bucuria de a...