Cele mai citite
 


Un hormon care reglează apetitul poate proteja împotriva bolii Alzheimer
joi, 17 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Persoanele care au un nivel crescut al unui hormon ce suprimă apetitul, produs de celulele de grăsime, sunt mai protejate împotriva dezvoltării unor boli precum Alzheimer sau a altor forme de demenţă, potrivit unui nou studiu preluat de Reuters.
Studiul, realizat de oameni de ştiinţă de la Universitatea din Boston, a relevat că persoanele cu un nivel scăzut de leptină prezintă un risc sporit de dezvoltare a afecţiunilor degenerative ale sistemului cerebral.

De asemenea, s-a constatat că subiecţii cu un nivel crescut de leptină au un volum mai mare al creierului, spre deosebire de cei afectaţi de Alzheimer - o formă de demenţă de care suferă peste 26 de milioane de oameni din întreaga lume.

Descoperirea leptinei în 1995 a oferit speranţe pentru dezvoltarea unor medicamente care să determine pierderea în greutate în mod natural. Cercetările care au urmat au relevat însă că utilizarea substanţei în tratamentele pentru obezitate nu au decât un efect temporar.

Acum, însă, pe baza unor date rezultate în urma unui studiu început în 1948, în Framingham, Massachusetts, oamenii de ştiinţă cred că există şanse ca Alzheimer să poată fi prevenită sau tratată cu ajutorul acestui hormon, care se pare că joacă un rol important în funcţiile cognitive, nu numai în cele legate de apetit.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
A fost descoperită o posibilă legătură între greutatea corporală şi riscul de Alzheimer Oamenii slabi au mai multe riscuri de a dezvolta demenţă, comparativ cu cei cu greutate normală sau obezi, indică un studiu publicat vineri în revista medicală The Lancet Diabetes and Endocrinology, informează AFP.
Demenţa este mai costisitoare pentru societatea americană decât cancerul sau bolile cardiace (studiu) Demenţa, ca şi boala Alzheimer, costă mai mult societatea din Statele Unite decât cancerul sau bolile cardiovasculare, arată un studiu apărut miercuri în revista medicală americană New England Journal of Medicine şi preluat de AFP.
Caraş-Severin: Bolnavii cu demenţă mixtă sau Alzheimer nu pot fi internaţi la azil din lipsă de personal Complexul de Servicii Sociale Comunitare pentru Persoane Adulte Reşiţa nu poate primi, la ora actuală, persoane diagnosticate cu demenţă mixtă sau Alzheimer, din cauza faptului că nu dispune de personal calificat.
Compuşii conţinuţi de marijuana distrug acumulările de plăci de pe neuronii bolnavilor de Alzheimer (studiu) Maladia Alzheimer, cea mai răspândită formă de demenţă, poate fi adăugată pe lista bolilor care ar putea fi tratate cu ajutorul unor compuşi prezenţi în canabis, conform unui nou studiu publicat de Institutul californian Salk, transmite Popular Science.
Dementa trebuie recunoscuta ca o problema prioritara de sanatate publica in Romania este mesajul ingrijorator pe care il lanseaza Conferinta Nationala Alzheimer 2014, organizata in perioada 26 februarie-01 martie, la Institutul National de Statistica din Bucuresti. In sprijinul acestui semnal de alarma, Societatea Romana Alzheimer apeleaza la factorii de decizie politica, prin propunerea...
O depresie cronică poate reprezenta un semn ce anunţă demenţa (studiu) Persoanele în vârstă de peste 54 de ani care suferă de forme cronice de depresie, care se agravează progresiv, se confruntă cu un risc crescut de îmbolnăvire de demenţă, conform unui studiu publicat sâmbătă în revista de specialitate The Lancet Psychiatry, care sugerează că această evoluţie a depresiei...