Cele mai citite
 


Brăila: Al 17-lea caz de gripă nouă, confirmat în judeţ
joi, 17 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Un nou caz de gripă nouă, al 17-lea înregistrat din luna mai şi până în prezent în judeţul Brăila, a fost confirmat la un bărbat în vârstă de 51 de ani.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Brăila, Andreia Gavrilescu, bărbatul s-a prezentat la spital cu simptome de gripă şi, în urma probelor prelevate, a fost confirmată existenţa virusului AH1N1.

''Pacientul este din mediul urban şi a fost izolat o perioadă în Secţia de Boli Infecţioase. La ora actuală, este la domiciliu şi urmează tratament cu antiviral specific'', a declarat Andreia Gavrilescu.

În prezent, în Brăila mai există trei suspiciuni de gripă nouă, două dintre persoane fiind internate la secţia de Boli Infecţioase a Spitalului de Urgenţă, deoarece prezintă factori de risc.

În ceea ce priveşte vaccinul împotriva gripei noi primit la nivelul judeţului Brăila, din cele 12.050 doze existente, au fost folosite doar 654, fiind vaccinate 204 cadre medico-sanitare, 179 de angajaţi din subordinea Ministerului de Interne, 251 de elevi şi 20 de bolnavi cronici.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Brăila: Numărul cazurilor de gripă nouă a ajuns la 19 Alte două cazuri de gripă nouă au fost confirmate la nivelul judeţului Brăila, la două persoane din mediul rural, care au călătorit în străinătate, numărul persoanelor cu AH1N1 crescând astfel la 19.
Brăila: Complicaţii apărute la un caz de gripă nouă O femeie de 55 de ani din Brăila, diagnosticată cu gripă nouă, a fost internată trei zile la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, deoarece prezenta complicaţii medicale.
Brăila: Centru de vaccinare împotriva gripei noi la Spitalul Judeţean Un centru de vaccinare împotriva gripei AH1N1 va funcţiona, începând de luni, 11 ianuarie, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, pentru persoanele neasigurate sau cele care nu sunt înscrise la un medic de familie.
Brăila: Gripă nouă la doi copii Doi copii din municipiul Brăila, un băieţel de doi ani şi o fetiţă de cinci ani au contractat virusul AH1N1, ambii fiind izolaţi la domiciliu, unde li se administrează tratament antiviral.
Brăila: Doar 5% din vaccinul împotriva gripei noi a fost utilizat Doar 5% din vaccinul împotriva gripei noi, primit la nivelul judeţului Brăila, a fost utilizat până în prezent, potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Brăila, Andreia Gavrilescu.
Brăila: Numărul cazurilor de gripă nouă a ajuns la 29 Numărul cazurilor de gripă nouă confirmate la nivelul judeţului Brăila a ajuns la 29, ultimul fiind cel al unui tânăr de 24 de ani, diagnosticat marţi cu virusul A/H1N1.