Cele mai citite
 


Campanie de sensibilizare pentru copiii cu dizabilităţi
duminică, 8 februarie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 

Bucureşti, 8 feb /Agerpres/ - Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 va continua şi în cursul anului 2009 campania de sensibilizare cu privire la problematica şi drepturile copiilor cu dizabilităţi.

Potrivit datelor DGASPC, anul 2009 va consemna o continuare şi o extindere a acestor programe al căror specific îl constituie informarea şi lucrul cu adulţii, în beneficiul copiilor cu dizabilităţi.

În cursul anului 2008, DGASPC Sector 6 a derulat o campanie de sensibilizare cu privire la problematica şi drepturile copiilor cu dizabilităţi.
În cadrul unor întâlniri, specialiştii Serviciului de Evaluare Complexă au informat cadrele didactice din şcolile generale ale sectorului cu privire la drepturile copiilor cu handicap şi modalităţile de sprijinire a acestei categorii. În cadrul campaniei de informare, au fost subliniate pericolele marginalizării şi excluziunii, precum şi beneficiile activităţilor de grup asupra procesului de recuperare şi integrare socială a copiilor cu handicap.
În programul de informare şi dialog au fost implicaţi şi părinţilor copiilor cu dizabilităţi, prin constituirea unor grupuri de suport în cadrul cărora aceştia îşi pot exprima dificultăţile şi îşi pot împărtăşi experienţele de zi cu zi. Atât părinţii cât şi copiii au fost antrenaţi în activităţi de socializare şi petrecere a timpului liber, sub coordonarea unui psiholog.
În comunitatea sectorului 6 trăiesc peste 800 de copii cu handicap. AGERPRES (Cristina Tatu)
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII ÎN JUDEŢE Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Corespondenţi în săptămâna 9-13 mai
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 11 - 15 iulie:
RETROSPECTIVA SÃPTÃMÂNII - BUCUREŞTI Sinteza principalelor ştiri difuzate de Redacţia Ştiri Interne - Bucureşti în săptămâna 9 - 13 mai:
Bani mai puţini pentru servicii medicale Alexandria, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Teleorman a încheiat cu furnizorii de servicii medicale din judeţ 470 de contracte pentru 2009, un an în care bugetul total administrat de această instituţie reprezintă 81,60 la sută în comparaţie cu banii gestionaţi în 2008.
Casa de Pensii Bucureşti primeşte cereri pentru bilete de tratament Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Casa de Pensii a Municipiului Bucureşti primeşte, în această perioadă, cereri de acordarea biletelor de tratament pentru acest an.
Iniţiativă legislativă pentru fonduri pentru sănătate Bucureşti, 13 mai /Agerpres/ - Un Comitet de Iniţiativă Legislativă Cetăţenească a început strângerea de semnături de la pacienţi pentru creşterea fondurilor alocate sănătăţii.