Cele mai citite
 


Parteneriat în sprijinul Fundaţiei pentru SMURD
joi, 17 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Grupul Rompetrol, Inspectoratul General de Aviaţie a Ministerului Administraţiei şi Internelor şi Fundaţia pentru SMURD a încheiat, miercuri, un parteneriat pentru susţinerea intervenţiilor de urgenţă pe cale aeriană, a deplasării personalului medical şi a transportării victimelor.
În cadrul acestei colaborări, grupul Rompetrol, prin Rompetrol Rafinare, va asigura în 2010 o cantitate lunară de 30 de tone de combustibil Jet A1, cantitatea estimată pentru operarea celor două elicoptere din Bucureşti şi Târgu Mureş, valoarea totală a sprijinului acordat fiind de aproximativ 240.000 de dolari.
'Cooperarea cu SMURD este un proiect special pentru Rompetrol şi ne dorim să contribuim la dezvoltarea siguranţei publice şi la îmbunătăţirea cadrului medical pentru comunităţile în care ne desfăşurăm operaţiunile. În cadrul acestui parteneriat, vom acoperi, în 2010, necesarul estimat de combustibil pentru elicoptere utilizate de Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare. Sprijinim astfel activitatea medicinei de urgenţă din România prin facilitarea intervenţiilor medicale aeriene şi salvarea de vieţi omeneşti', a declarat Saduokhas Meralyiev , director general al grupului Rompetrol.
La rândul său, Yerzhan Orynbassarov , director de dezvoltare al Rompetrol, a precizat că acest proiect face parte din platforma de responsabilitate socială a Rompetrol 'Energia vine din suflet', care cuprinde programul naţional 'Împreună pentru fiecare' şi proiecte punctuale din domeniile mediu şi sănătate. El a subliniat importanţa responsabilităţii sociale, menţionând că în acest plan Rompetrol desfăşoară mai multe proiecte.
Dr. Raed Arafat, preşedintele Fundaţiei SMURD, a reliefat importanţa proiectului cu Rompetrol, ''cu atât mai mult cu cât trebuia ca acest domeniu să fie mai mult susţinut, pentru a sprijini ajutarea cât mai multor vieţi''. El consideră că exemplul Rompetrol va fi urmat şi de alte companii, nu neapărat pentru SMURD.
'Activitatea aeriană a SMURD este destinată salvării pacienţilor aflaţi în stare critică şi care necesită o intervenţie rapidă şi de înaltă competenţă. Această activitate nu ar fost posibilă fără colaborarea directă cu Inspectoratul General de Aviaţie şi va fi mult mai consistentă prin sprijinul acordat de Rompetrol. Inspectorul general de aviaţie col. Dorel Grădinaru a evidenţiat importanţa ''parteneriatului în beneficiul semenilor noştri'', reliefând că ''demersul social comun, în sensul potenţării capacităţii de operare aeriană în lupta de fiecare zi cu secundele''.
Dr. Raed Arafat a amintit că vor fi rezervoare pentru combustibil chiar la cele două baze de plecare a elicopterelor, respectiv Târgu Mureş şi Bucureşti. Acest mod de alimentare va permite o reducere a timpului pe care elicopterele îl pierdeau mergând în aeroport pentru alimentare. Se intenţionează deschiderea unei alte baze la Iaşi, care va contribui şi ea la reducerea timpilor. Dr. Raed Arafat a subliniat că cele 30 de tone de combustibil lunar va asigura o autonomie pentru 150 de ore de zbor pentru mai multe elicoptere mici, care la care se adaugă combustibilul primit de la Ministerul Sănătăţii.
Dr. Bogdan Opriţa, coordonatorul SMURD Bucureşti, a precizat importanţa compotentei aeromedicale a SMURD. El a subliniat că, inţial legea prevedea ca aceste echipaje să facă 400 de ore de zbor pe an, dar în 2008 s-au făcut peste 700 de ore de zbor. Opriţa a precizat că parteneriatul cu compania Rompetrol salvează echipajele de întârzieri, subliniind că acest parteneriat îşi găseşte pe deplin utilitatea.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Raed Arafat: SMURD a început la Târgu Mureş cu o maşină, cu nişte nebuni şi am ajuns la un sistem pe o ţară întreagă Întemeietorul Serviciului Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare (SMURD) din România, dr. Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că, în urmă cu 25 de ani, SMURD a început la Târgu Mureş cu o maşină...
Raed Arafat, ambasador al municipiului Târgu Mureş pentru dobândirea titlului de Capitală Europeană a Culturii 2021 Întemeietorul Serviciului Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare (SMURD) din România, dr. Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne, este unul dintre ambasadorii municipiului Târgu Mureş în cursa pentru obţinerea titlului de Capitală Europeană...
Consiliul Judeţean Mureş şi SMURD, colaborare pentru înfiinţarea unei academii europene de urgenţă Consiliul Judeţean (CJ) Mureş şi Serviciul Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare (SMURD) colaborează pentru realizarea unui proiect prin care să acceseze finanţare în viitorul exerciţiu bugetar european, care are ca obiectiv înfiinţarea unei academii europene de urgenţă.
Dr. Raed Arafat promite că în acest an SMURD se va extinde în toate judeţele ţării Târgu Mureş, 5 mar /Agerpres/ - Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat, a declarat, sâmbătă, că în acest an Serviciul Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare (SMURD) se va extinde în toate judeţele ţării.
RETROSPECTIVÃ/ Sălaj: Peste 2.000 de intervenţii SMURD în primul an de activitate Primul an de activitate al Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare în Sălaj a însemnat peste 2.000 de intervenţii la nivelul celor patru subunităţi din judeţ, pentru toate urgenţele care pun viaţa unei persoane sau mai multora în pericol imediat.
SMURD a asistat peste 225.000 de persoane în cinci ani de activitate Echipajele Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare au avut intervenţii până în prezent la peste 225.000 de persoane şi au primit peste 280.000 de solicitări, a declarat miercuri Stelian Duduş, inspector-şef al ISU Bucureşti, cu ocazia sărbătoririi a cinci ani de activitate SMURD în România...