Cele mai citite
 


Disfuncţionalităţi apărute la repartizarea rezidenţilor
joi, 17 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Disfuncţionalităţile apărute în procesul de repartizare a medicilor confirmaţi în rezidenţiat au fost create exclusiv de conducerea Centrului Naţional pentru Perfecţionare care nu a respectat prevederile Legii 329 privind reorganizarea agenţiilor, susţin reprezentanţii Ministerului Sănătăţii (MS).
Repartiţia pe clinici de îndrumare şi stagii de pregătire a medicilor confirmaţi în rezidenţiatul pe post şi pe loc în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie, sesiunea din 15 noiembrie 2009, trebuie realizată în zilele de 16, 17 şi 18 decembrie pentru medicii care au ales Centrul Universitar Bucureşti şi, respectiv, 16 decembrie pentru medicii care au ales celelalte centre universitare de pregătire.

Reprezentanţi ai Centrului Naţional de Perfecţionare au protestat, marţi, la MS pentru că nu şi-au primit drepturile salariale şi că nu pot face repartiţia medicilor rezidenţi pentru că nu mai au internet.

În cursul zilei de marţi, aceştia au fost primiţi de secretarul de stat prof. dr. Adrian Streinu Cercel cu care au discutat problemele pe care le aveau.

În termen de 15 zile de la data intrării în vigoare a HG 1421/2009 publicată pe 8 decembrie, conducerea centrului trebuia să încheie protocoale de predare-preluare referitoare la personal, bunurile aflate în patrimoniu obligaţii, drepturi şi contul de execuţie cu toate cele trei instituţii care preiau atribuţiile personalului instituţiei respectiv Şcoala Naţională de Sănătate, Institutul de Sănătate Publică Bucureşti şi MS.

Dacă aceste protocoale ar fi fost încheiate conform legii, până la această dată salariaţii centrului ar fi avut acces la salarii şi ar fi fost deja repartizaţi către noile instituţii, susţin reprezentanţii MS.

Aceştia atrag atenţia conducerii Centrului Naţional de Perfecţionare că prin boicotarea nejustificată a procesului de repartizare a medicilor rezidenţi se încalcă atribuţiile de serviciu, fapt pentru care vor suporta consecinţele legii.

De asemenea, orice abatere de la programul stabilit reprezintă o încălcare a dispoziţiilor legale şi va fi sancţionată în consecinţă.

În cursul dimineţii de miercuri, rezidenţii s-au prezentat pentru repartizare şi nu au avut cu cine discuta pentru că angajaţii centrului nu au vrut să facă acest lucru.

La ora 14,00, fostul director al Centrului de Perfecţionare, prof. dr. Ionel Sinescu, le-a recomandat rezidenţilor să plece acasă fără să facă repartiţia, spunându-le să vină luni.

În cursul zilei de miercuri, reprezentanţi ai rezidenţilor se vor întâlni cu prof. dr. Adrian Streinu Cercel, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.
Problema este discutată şi în şedinţa de guvern.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
MS a publicat metodologia pentru rezidenţiat; mai multe locuri/posturi la medicină generală, medicină dentară şi farmacie Ministerul Sănătăţii (MS) a publicat metodologia pentru examenul de rezidenţiat pentru sesiunea 2016, care va avea loc pe 20 noiembrie, una dintre noutăţi constând în majorarea numărul de locuri/posturi pentru absolvenţii de medicină generală, medicină dentară şi farmacie.
Ministerul Sănătăţii va organiza pe 17 noiembrie concurs de intrare în rezidenţiat Ministerul Sănătăţii va organiza concursul naţional de intrare în rezidenţiat pe post şi rezidenţiat pe loc în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie la data de 17 noiembrie, concursul urmând a se desfăşura în centrele universitare Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş, Timişoara...
MS: Taxa de participare la concursul de rezidenţiat, redusă la 360 lei/participant Ministerul Sănătăţii anunţă că taxa de participare la concursul de rezidenţiat pe post şi pe loc în medicină, medicină dentară şi farmacie, care va fi organizat pe 25 noiembrie, a fost redusă de la suma de 500 lei la 360 lei/participant.
MS va organiza un nou concurs de rezidenţiat pentru posturile rămase neocupate în trei domenii Ministerul Sănătăţii va organiza un nou concurs de intrare în Rezidenţiat pentru posturile şi locurile rămase neocupate în sesiunea din 20 noiembrie 2011, în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie, a decis, marţi, Guvernul, printr-o ordonanţă de urgenţă.
Rezidenţiat la UMF 'Carol Davila' Bucureşti - 1.875 de candidaţi Un număr de 1.875 de candidaţi s-au înscris la concursul pentru admiterea în rezidenţiat la UMF "Carol Davila" din Bucureşti în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie, examen care va avea loc duminică şi este organizat de Ministerul Sănătăţii.
Peste 5.000 de candidaţi la concursul de rezidenţiat din 17 noiembrie Un număr de 5.102 candidaţi s-au înscris la concursul de rezidenţiat care va avea loc în data de 17 noiembrie, dintre aceştia 1.942 pentru a susţine examenul în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie 'Carol Davila" din Bucureşti.