Cele mai citite
 


Sălaj: Mortalitate infantilă în creştere
joi, 17 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Mortalitatea infantilă a crescut în acest an în judeţul Sălaj, numărul copiilor decedaţi cu vârsta mai mică de un an fiind de 26, faţă de 16 în anul 2008.
'Creşterea mortalităţii infantile are o multitudine de cauze. Astfel, din anchetele de deces, realizate pentru fiecare caz, reiese că nivelul de instruire al mamelor este minim...gravidele n-au fost înscrise pe listele unui medic de familie, ca urmare nici sarcina nu a fost monitorizată... Multe gravide au fost cu risc crescut, în creştere fiind şi numărul de malformaţii congenitale şi a afecţiunilor perinatale, precum şi a copiilor cu greutate mică la naştere. Toate acestea influenţează mortalitatea infantilă înregistrată la nivel de judeţ, iar creşterea deceselor la domiciliu apare tocmai din cauza faptului că unele gravide nu au un loc stabil, nefiind înscrise nici la medic', a declarat, miercuri, Ligia Marincaş, directorul coordonator al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sălaj.

Din datele DSP Sălaj reiese că în 10 cazuri cauza de deces a fost reprezentată de afecţiunile perinatale, în opt de probleme ale aparatului respirator, alte cinci decese fiind provocate de malformaţiile congenitale.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Elveţia, ţara cu cea mai mică mortalitate infantilă din motive de sănătate Elveţia este ţara în care mortalitatea infantilă din cauza bolilor este cea mai mică, potrivit unui clasament dat publicităţii de organizaţia 'Save The Children', care plasează Ciadul pe ultimul loc din cauza lipsei de personal calificat în domeniul sănătăţii, informează marţi AFP.
România, pe primul loc între statele membre UE la mortalitatea infantilă România se află pe primul loc între statele membre ale Uniunii Europene în ceea ce priveşte mortalitatea infantilă, arată un studiu lansat miercuri de Organizaţia Salvaţi Copiii.
Dr. Silvia Stoicescu: Putem spune cu mândrie că şi în România pot să supravieţuiască prematuri de 500 - 600 de grame Prof. dr. Silvia Stoicescu, şefa Serviciului de neonatologie a Maternităţii Polizu, a declarat miercuri că progresele făcute în neonatologie sunt evidente.
Campanie de strângere de semnături pentru introducerea vaccinului pneumococic în programul naţional de imunizare Mai multe organizaţii neguvernamentale şi asociaţii profesionale de medici au marcat luni Ziua Mondială de Luptă Împotriva Pneumoniei prin demararea unei ample campanii de informare, de creştere a conştientizării părinţilor cu privire la riscurile bolilor pneumococice şi de strângere de semnături pentru...
Bihor: Mortalitatea infantilă în judeţ a crescut cu 50% în ultimul an Mortalitatea infantilă a crescut în judeţul Bihor, de la 6,4 la mie în 2014 la 9,4 la mie în 2015, ceea ce a determinat conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bihor să demareze acţiuni concrete de informare, a declarat dr. Daniela Rahotă, director DSP Bihor.
Kenya, prima ţară africană care vaccinează copiii împotriva pneumoniei Nairobi, 14 feb /Agerpres/ - Sute de copii kenyeni au primit, luni, prima doză din vaccinul împotriva streptococului de tip pneumococ, principalul factor responsabil de îmbolnăvirile de pneumonie. Este vorba de un tratament pe care guvernul Kenyei l-a inclus în programul general de imunizare infantilă...