Cele mai citite
 


Bistriţa-Năsăud: Au apărut primele cazuri de gripă sezonieră
joi, 17 decembrie 2009   ::   0 Comentarii :: :: Stiri
 
Zece bistriţeni au fost diagnosticaţi, în ultima săptămână, cu gripă sezonieră, după ce această boală a lipsit, în ultimii ani, din statisticile întocmite de Autoritatea de Sănătate Publică (ASP) Bistriţa-Năsăud, doi dintre pacienţi fiind internaţi în spital.
Potrivit datelor centralizate, miercuri, de ASP, în judeţ s-au înregistrat, în ultima săptămână, un caz de gripă sezonieră la grupa de vârstă 5-19 ani, şase la tinerii între 15 şi 29 ani şi trei cazuri la persoanele între 30 şi 64 de ani. La aceste cazuri se adaugă şi primul caz de gripă nouă din judeţ, apărut la o tânără de 25 de ani, însărcinată în luna a şasea.

Pe lângă gripă, alţi 178 de bistriţeni s-au ales cu pneumonii, dintre cazuri 19 necesitând spitalizarea. Grupele de vârstă cele mai expuse sunt 30-64 de ani (64 de cazuri, opt internări), 5-14 ani (42 de cazuri, o internare) şi 15-29 de ani (33 de cazuri, două internări).

În ceea ce priveşte numărul virozelor, acestea au înregistrat o creştere fulminantă, medicii de familie punând 2.655 de astfel de diagnostice, iar 54 de pacienţi au ajuns la spital. Cele mai multe infecţii ale căilor respiratorii au fost depistate la copiii între 5 şi 14 ani, cu 1.122 de îmbolnăviri şi 16 internări.
Notare
Comentarii
In momentul de fata nu sunt comentarii. Fiti primul care trimite unul!
Apasati aici pentru a trimite un comentariu
Citeste si...
Bistriţa-Năsăud: Numărul virozelor a crescut cu 15% într-o săptămână Numărul virozelor raportate în ultima săptămână de medicii de familie bistriţeni a crescut cu 15% faţă de săptămâna precedentă, printre bolnavi numărându-se şi un copil cu simptome de gripă sezonieră, potrivit datelor publicate pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud.
Bistriţa-Năsăud: Număr dublu de internări din cauza bolilor respiratorii Numărul bistriţenilor care au ajuns pe patul de spital din cauza bolilor respiratorii s-a dublat în numai o săptămână, incidenţa cea mai mare a internărilor fiind în rândul celor diagnosticaţi cu gripă sezonieră, potrivit datelor comunicate miercuri de Autoritatea de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud...
Bistriţa-Năsăud: Încă un caz de gripă şi un deces din cauza unei pneumonii, în ultima săptămână O femeie de 63 de ani din judeţul Maramureş, care venise într-o vizită în Bistriţa, a murit la spital după ce s-a îmbolnăvit de pneumonie, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bistriţa-Năsăud, Doina Petri.
Bistriţa-Năsăud: Primul caz de gripă din judeţ, la un bărbat de 45 ani Un bărbat de 45 ani este primul pacient diagnosticat cu gripă în acest sezon, în judeţul Bistriţa-Năsăud, chiar dacă acesta nu a ajuns să fie internat în spital.
Bistriţa-Năsăud: Un nou caz de gripă pandemică O femeie de 35 de ani din mediul rural este cea de-a cincea persoană din judeţul Bistriţa-Năsăud diagnosticată cu gripă nouă, însă pacienta a fost externată înainte ca Institutul Cantacuzino să confirme prezenţa virusului A/H1N1 în acest caz.
Bistriţa-Năsăud: Aproape 2.500 de bistriţeni cu viroze respiratorii, într-o săptămână; un pacient diagnosticat cu gripă sezonieră Aproximativ 2.500 de bistriţeni au ajuns săptămâna trecută la medic cu diverse forme de viroze respiratorii, potrivit datelor publicate miercuri pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Bistriţa-Năsăud, unul dintre aceştia fiind spitalizat cu gripă sezonieră. Numărul pacienţilor a crescut, faţă...